Trista și lenta dispariție a domnului Werner

Domnul Werner Klaus este aproape singurul politician care reușește să trezească melancolii de toamnă atât în rândul celor care îl susțin, cât și în rândul adversarilor.

Căci este trist, probabil pentru un psd-ist, tăricenist, pmp-ist să constate că cel care se revendică drept cel mai puternic candidat de pe dreapta se dezumflă pe zi ce trece ca un balon aniversar lăsat la soare. Devine frustrant să te înarmezi cu argumente, dizertații și dovezi, iar adversarul tău direct să dispară încet și sigur,dar nu în urma unei încleștări de luptă electorală, ci prin erodarea lentă, produsă adevărat de alții, dar și de sine.

Candidatura la președinție pare a fi apanajul bărbaților – cu scuzele de rigoare pentru doamnele înscrise în cursă, dar domnul Werner este singurul care este departe de a stârni orice sentiment înălțător. Și asta pentru că Iohannis rămâne doar un candidat înalt …fizic!

E trist să vezi acest bărbat politic înalt în statură proprie, dar nu și în cea politică, incapabil să frazeze coerent două vorbe care să îi aparțină și să arate că este un om politic viu, cu opinia proprie și nu cea indusă sau învățată de la alții.

E trist să-l vezi pe înaltul domn Werner copleșit de lipsa de înțelesuri a cuvintelor din limba română. E umilitor, pentu tine cetățean și privitor, să-l vezi incapabil să își asume bărbătește greșeala și stângaci în încercarea de a prosti mulțimea un “experiment didactic”.

E trist să vezi un mare partid politic, condus de un politician ce rămâne doar înalt fizic și fără capacitatea de a privi de la înălțimea funcției, incapabil să își aleagă sfătuitorii, juriștii și organizatorii unor chestiuni extrem de serioase cum ar fi congresul unui partid și candidatura la președinție.

Pentru că, domnule Werner, românilor nu le plac cei neputincioși ! Nu le plac învinșii și pe cei care nu știu să se înconjoare de oameni ce știu să facă bine lucrurile pentru care sunt aleși.  Este adevărat că ar putea avea o slăbiciune pentru nemți, dar asta pentru că ni se pare că ați fi mai corecți, mai pricepuți, mai demni.

Până acum ați dovedit doar că nu puteți explica nici cum ați trădat vechile prietenii ale unor liberali ce v-au ridicat, nici cum ați dobândit șase case din medidații neimpozitate, nici cum ați reușit să fiți umilit de un obscur primar, dintr-o obscură localitate dâmbovițeană.

Iar ce este cel mai trist este faptul că în loc de patimă – fie ea admirație sau adversitate, reușiți să stârniți doar melancolia faptului că PNL ar fi putut avea un alt destin, cu alt președinte…

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL