PSnews

Opinii

Vreau amnistie+grațiere+prescriere. Dar nu pentru politicieni

Bogdan Stoica

PSD e tătic la manipulare-dezinformare. Deține puterea executivă în România de doar câteva zile, dar se pare că a fost timp suficient pentru lansarea câtorva teme false, veritabile perdele de fum după care proiectele rele pentru România au început să fie puse în practică.

La loc de cinste: amnistia penală. Liderii PSD o tot pomenesc, iar opoziția sare și mușcă aerul, pentru că pesediștii neagă că au făcut un proiect de lege. Rezultatul? Electoratul PSD își vede liderii  atacați degeaba. Efect? În maxim două luni, vă garantez, n-o să mai fie nimeni interesat de amnistia penală, iar PSD va putea să o pună în practică, deși e o tâmpenie dedicată unui singur om: Liviu Dragnea.

România are nevoie de ceva în genul ăsta, dar nu de asta. Avem nevoie de ceva bine nișat, care să însemne o sumă între o amnistie, o grațiere și o prescriere a unor fapte cu încărcătură penală, numai pentru câteva categorii de angajați ai statului. Medici. Pompieri. Polițiști. Jandarmi. Procurori. Judecători. Ofițeri de informații.

Sunt cei care, din 1990 încoace, au fost obligați de elita serviciilor secrete și de politicieni să judece strâmb și să bage după gratii dușmanii de moment ai acestora. Au fost șantajați cu diverse măgării făcute, pentru că toți sunt oameni, iar România a fost mult timp un maidan al nimănui, un sat fără câini, în care fiecare a făcut ce-a vrut, inclusiv oamenii competenți.

Sunt cei care acum fie execută ordinele venite din subterane, cu toate consecințele negative pentru climatul politic, fie decid să părăsească serviciul public, lăsând sistemul fără competențele lor.

Am cunoscut medici geniali, care, știindu-se cu câteva șpăgi dovedite în trecut, și sătui să tot semneze expertize medicale gata scrise de alții, au lăsat spitale fără diagnosticele lor precise și fără mâinile lor sigure pe bisturie. Acum umflă buze cu gel, prin clinici private, în timp ce în zeci de spitale din România lipsesc profesioniștii.

Am cunoscut polițiști de excepție, care, puși să lege oameni nevinovați și amenințați cu divulgarea legăturilor lor periculoase din trecut, au decis să devină consultanți de securitate sau detectivi particulari. Asta deși erau extrem de buni și de temuți de grupările interlope.

Am auzit de procurori cărora li se sugerează zilnic ce au de făcut, și o fac, pentru că undeva în trecutul lor sunt niște aranjamente oneroase. Și de judecători cu probleme similare știu, care sunt puși să condamne, sau nu, așa cum zice X, fără să mai judece.

Ștergeți-le trecutul acestor oameni, încheiați cu ei aranjamente severe privind viitoare fapte penale similare, și vă asigur că 90% dintre ei se vor îndrepta și își vor face treaba bine. Din acel moment, grupurile de influență ocultă nu vor mai avea instrumentele cu care acum terorirează pe oricine vor. Și va fi mai bine.

Fotograf, pasionat de upcycling, Bogdan Stoica a scris „Cum să faci fotografii bune cu telefonul” și „Tipul din filme nu există”, cărți ce pot fi comandate de pe wwwbogdanstoica.ro.

4 Comentarii

4 Comments

 1. Cezar

  10 ianuarie 2017, 10:23 la 10:23

  Suna bine asa in teorie, dar ce facem cu nevinovatii? Sau cu cei care au fost judecati pentru o spaga luata in natura gen carnati si termopane iar pentru valizele cu bani nu? Si cu copiii amnistiatilor care, vazand ca la tata s-a putut, vor face si ei fix la fel sperand sa fie amnistiati la un moment dat?

 2. vicky

  10 ianuarie 2017, 15:53 la 15:53

  scrie mai bine un articol despre prietenul ghita.
  si tu si amicul patraru taceti malc.
  sau scrie despre cozma (si in cazul asta taceti malc).

 3. inmate

  11 ianuarie 2017, 12:08 la 12:08

  Nisa ar trebui extinsa si pt breasla politicienilor, a afaceristilor care au facut si ei o mica evaziune ca sa isi recupereze spaga pretinsa de politistul si medicul tau cinstit, cat si la nivelul celor care au comis fapte penale sub influenta alcoolului, nu e vina lor ca au baut pana si-au pierdut mintile din cauza stresului cotidian sau el unei predispozitii genetice. Sa ramana in puscarie doar soferii care au condus masini neinmatriculate !Hai Libi !

 4. vandoreli

  17 ianuarie 2017, 10:39 la 10:39

  Dar cu conducerea „democratica ” a Romaniei ce facem ! Cred ca s-au „tampit” romanii !!! Oare s-au „tampit” si nu mai stiu sa aleaga numai alogeni ! Alesi ori numiti , unul si unul : Iohanis , Ciolos,Kovesi,Helvig ! Romani , toti unul si unul !!! Unde esti tu TEPES doamne ?!?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi