1.700 de euro ca să stai la masă cu George Simion. Ce tarife are președintele AUR

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ca să stai la masă cu George Simion, președintele AUR îți cere 1.700 de euro, dezvăluie analistul Gelu Vișan. Invitat la Puterea Știrilor, analistul spune că se dau bani inclusiv pentru a participa la o întâlnire de partid, iar tariful nu este unul tocmai mic – vorbim de 1.000 de euro.

„Am fost recent la un hotel renumit din Capitală, și la această întâlnire, ca să stai la masă cu George Simion trebuia să dai 1.700 euro, să intri la acea întâlnire era 1.000 euro. Dacă te duci în județe, doar intrarea la întâlnirea cu AUR e 200 euro. Ca să te duci la un candidat îți trebuie 1.000-3.000- 5.000 de euro.

Toate aceste acțiuni, lucru care se întâmplă la AUR frecvent, schimbările pe care le vedeți dumneavoastră acuma de liste de ș.a.m.d, sunt din cauza acestor bani, din cauza acestei fabrici de bani. AUR, în momentul ăsta funcționează ca o fabrică de bani.”, a declarat Gelu Vișan, în direct la Puterea Știrilor.

 

Cineva a dat 1 milion de euro pentru un loc pe liste la alegeri

 

Gelu Vișan a declarat, de asemenea, în cadrul emisiunii, că unul dintre cei care sunt acum pe lista AUR pentru alegerile europarlamentare, a plătit chiar 1 milion de euro pentru acel loc.

„Sunt pic surprins că Departamentul Național Anticorupție nu s-a autosesizat după această postare, cu toate că eu am făcut apel la Departamentul Național Anticorupție de a verifica, pentru că i-am spus niște nume. Acolo am spus numele unui intermediar de bani pentru AUR, și anume un anumit „Mache”. Acesta nu are o funcție anume în partid. Este unul dintre bodyguarzii sau simioniști. Li se spune simioniști. Unul dintre simioniștii AUR-ului și unii in oamenii de mare încredere a lui George Simion, cel care de fapt face colecta. Trebuie să înțelegem câteva lucruri. În primul rând, despre ceea ce am postat la ora la care a vorbit, candidatul care a dat 1.000.000 euro, mai de mult i-a dat pentru a fi pus pe listă. A fost ieri pe scena de la Târgoviște, s-a ridicat, a fost prezentat.

Vorbim despre 1 milion de euro, cash, pentru un loc la europarlamentare. A fost pe scenă, pentru că teama lui era și este în continuare că nu va fi în primii. Nu cred că obțin mai mult de patru-cinci locuri, dacă le obțin. Asta e altă discuție. În fine, el nu e un activist sau nu e un membru activ al AUR-ului și o să se vadă în momentul în care a fost pus pe listă despre cine este vorba. Vă garantez că și dumneavoastră vă veți da seama. Garantez 100% când va apărea lista, poimâine, miercuri, în ordinea locurilor pe listă, o să vă dați seama cine este personajul că a dat 1.000.000 euro.

Suma totală a salariilor unui europarlamentar este în jur de 7.000 – 8.000 euro ori 12 luni, hai zicem, 100.000 euro pe an înmulțit cu 4 ani 400.000 euro. Deci a dat dublu și ceva decât suma salariilor pe care el le va lua. Habar n-am de ce a făcut-o. Am o anumită explicație, v-am spus, dar asta poate altădată”, a spus Vișan.

Cum arată lista AUR pentru europarlamentare. Cine ar putea da 1 milion de euro pentru loc

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a depus luni, la Biroul Electoral Central, lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie. Lista este deschisă de Cristian Terheş, Claudiu Târziu şi Gheorghe Piperea. Cum arată lista:

  1. Terheș Cristian
  2. Târziu Claudiu
  3. Gheorghe Piperea
  4. Teodorescu Maria
  5. Axinia Adrian George
  6. Sturza Șerban
  7. Dumitrescu Cristina
  8. Gherasim Laura
  9. Vlahu Nicolae
  10. Neamțu George Mihail
  11. Petre Costea
  12. Popa Aurelian
  13. Tănasă Dan
  14. Gurlui Silviu
  15. Dascăl Cristina
  16. Biro Răzvan
  17. Năstăsoiu Elena
  18. Iagăr Monica
  19. Mancas Viorel
  20. Grosu Veronica
  21. Fitiu Avram
  22. Doboș Elena
  23. Baltasiu Radu
  24. Nicolescu Maria

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL