Skip to content
Politică

1 decembrie vine cu noi scumpiri pentru buzoieni. Despre ce este vorba

" "

Patronii firmelor care deţin microbuze în transport public din municipiu au decis ca, de la 1 decembrie, preţul unei călătorii să crească cu 50 de banim aungând astfel la doi lei. Municipalitatea susţine că buzoienii vor avea ca alternativă autobuzele Trans Bus, care menţine deocamdată tariful biletelor la 1,5 lei pe călătorie.

Conducerea Primăriei spune că nu poate interveni în stabilirea tarifelor percepute de firmele care deţin microbuze. Pe de altă parte, autorităţile au decis ca, deocamdată, preţul călătoriilor cu mijloacele de transport în comun ale societăţii Trans Bus să rămână neschimbat.

" "
" "

„Această majorare este ca urmare a faptului că preţul motorinei a crescut, RCA-ul a crescut, dar evident preţul este jucat de piaţă şi nu este exclus să fie dat înapoi. Nu este apanajul primăriei să stabilească preţul la diverse servicii publice din municipiul Buzău”, a declarat primarul Constantin Boşcodeală. Decizia de majorare a biletelor la maxi-taxi, anunţată prin afişe lipite pe mijloacele de transport, a stârnit reacţii ale buzoienilor, în mediu online, care spun că este nejustificată scumpirea. Oamenii vor fi nevoiţi să scoată zilnic din buzunar cel puţin 4 lei, pentru o călătorie dus-întors la serviciu sau în orice alt punct din oraş.

În prezent, pensionarii şi elevii din municipiul Buzău pot circula gratuit cu autobuzele care aparţin Trans Bus, firmă aflată în subordinea Primăriei, potrivit adevarul.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *