Skip to content
Economie

10.000 de muncitori din Asia lucrează în hoteluri şi restaurante: sunt plătiţi cu 500-700 de euro net, plus cazare

tripadvisor.com

Circa 10.000 de muncitori străini din afara Uniunii Europene, cu precădere asiatici, lucrează în România în industria ospitalităţii, fiind plătiţi cu sume cuprinse între 500 şi 700 de euro, după cum a declarat Ion Biriş, preşedintele HORA pentru economica.net.

Estimativ, căci nu avem un număr exact, industria HoReCa a absorbit până acum în jurul a 10.000 de angajaţi din ţări Non-UE. Majoritatea lanţurilor mari hoteliere din Bucureşti, dar şi din alte oraşe mari, precum şi restaurante au apelat la importul de forţă de muncă. Condiţiile pentru importul de personal sunt încă foarte greoaie, astfel că anagajaţii sunt în număr mic faţă de deficitul enorm ce trebuie acoperit, ajuns astăzi la peste 50.000 de oameni”, spune Ion Biriş, preşedinte al Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), potrivitt economica.net.

Biriş arată că muncitorii veniţi din Asia au cam acelaşi salariu cu cel al angajaţilor din sectorul HoReCa din ţara noastră, de 5-700 de euro net, dar în plus li se asigură cazarea.

De asemenea sunt costurile de aducere în ţară care sunt de câteva mii de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *