10.000 lei/lună salariu, spor de noxe, de tunel, al 13-lea salariu, la metrou unde se lovesc trenuri

Sursă foto: Dreamstime

10.000 lei/lună salariu, spor de noxe, de tunel, al 13-lea salariu, la metrou unde se lovesc trenuri din neglijență. Toate aceste beneficii fac din angajații de la metrou o categorie socială printre cele mai bine plătite din România.

Două trenuri de metrou s-au ciocnit, marţi seara, în staţia Timpuri Noi din Capitală, după ce o garnitură a intrat pe linia ocupată deja de cealaltă. Metrorex a transmis că nu sunt victime.

Avem încă un prilej pentru a ne aminti de privilegiile angajațiilor de la metrou. Dar și de faptul că este o instiutuție opacă ce nu dezvăluire informații despre câștigurile salariale ale angajaților, așa cum fac 99% din instituțiile bugetare.

Potrivit informațiilor neoficiale, nu există la metrou salariu sub 3.500 de lei net, majoritatea în jur de 5.000 – 6.000 de lei net.

Un dispecer câștigă în jur de 10.000 de lei. Diverșii șefi din Metrorex câștigă în jur de 12.000 – 15.000 de lei, iar directorii ajung până la 20.000 de lei.

Când era ministru al Transporturilor, Drulă a spus că există un spor „de metrou” prevăzut în contractul colectiv de muncă, în cuantum de 20-40%, este aplicat abuziv.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: