Skip to content
Societate

10 Mai – Mesajul Majestăţii Sale Margareta: Suntem în gând alături de toţi cei care sărbătoresc astăzi Coroana Română

Inquam Photos / Alberto Groşescu

Chiar dacă zilele acestea sunt dificile pentru noi toţi, vă doresc tuturor o sărbătoare de 10 Mai cu speranţă, încredere şi convingerea în destinul ţării noastre, este mesajul Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei.

„Astăzi este sărbătoarea naţională de 10 Mai. În fiecare an, Palatul Elisabeta deschide larg porţile pentru mii de români din ţară, din Republica Moldova şi din toate colţurile lumii. Din păcate, în acest an nu putem face la fel. Suntem în gând alături de toţi cei care sărbătoresc astăzi Coroana Română, istoria noastră modernă şi aspiraţiile noastre de libertate, progres şi democraţie. De-a lungul unui secol şi jumătate, toate generaţiile familiei noastre au luat parte la această mare sărbătoare românească a primăverii şi a identităţii naţionale”, se arată în comunicatul Casei regale.

Un reprezentant al Casei Majestăţii Sale va depune o coroană de flori la statuia regelui Carol I din Piaţa Palatului Regal. De asemenea, va depune flori şi la bustul Regelui Mihai I din Piaţeta Regală.

10 mai este o zi cu dublă semnificaţie: sărbătoare a independenţei obţinute în 1877 şi zi a regalităţii, marcând atât intrarea lui Carol I în România, în anul 1866, cât şi încoronarea lui din 10 mai 1881.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *