Skip to content
Societate

10 oameni au murit după ce au băut spirt contrafăcut. Producătorul alcoolului, acuzat de ucidere din culpă

Zece persoane din judeţul Iaşi au murit după ce s-au intoxicat cu spirt medicinal contrafăcut, în sticlele de plastic vândute oamenilor fiind alcool metilic în loc de alcool etilic.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au demarat ample cercetări după decesul a zece persoane din mai multe localtăţi ale judeţului, care ar fi utilizat spirt medicinal contrafăcut. Sticlele de plastic Santo Med vândute pe piaţă conţineau alcool metilic în loc de alcool etilic.

Spirtul a fost comercializat în mai multe magazine din judeţul Iaşi, prin intermediul unei firme ieşene, marfa fiind livrată de nilşte oameni de afaceri din zona Capitalei.

Avocatul omului de afaceri ieşean Ciprian Barticel, cel care distribuit spirtul în Iaşi, spune că acesta nu ştia că marfa este contrafăcută şi că în momentul în care a sesizat că ar fi ceva în neregulă ar fi retras spirtul de la vânzare.

În total zece persoane din judeţul Iaşi au murit după ce ar fi folosit spirtul  victimele fiind din comunele Brăteşti, Stolniceni-Prăjescu, Todireşti, dar şi din sate din zona municipiului Paşcani.

Surse din cadrul anchetei afirmă că mai multe percheziţii au loc duminică la Bucureşti, urmând ca în acest caz să abă loc audieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *