Skip to content
Politică

Directoarea FMI Christine Lagarde, inculpată pentru plăți ilegale în valoare de 400 de milioane de euro

O instanta din Franta a decis initierea unui proces in cazul rolului directorului FMI Christine Lagarde in plati ilegale in valoare de 400 de milioane de euro facute catre omul de afaceri francez Bernard Tapie.

Cazul, datand de acum aproape 20 de ani, cand Christine Lagarde era ministru al Economiei in Administratia presedintelui Nicolas Sarkozy, va fi judecat de Curtea de Justitie a Republicii Franta, a transmis Procurorul general francez.

„Doamna Lagarde va reitera ca a actionat in interesul statului francez, prin respectarea in totalitate a legii”, a transmis biroul directorului Fondului Monetar International.

Decizia de joi este surprinzatoare, dat fiind ca procurorii recomandasera in septembrie incetarea anchetei care o viza pe Christine Lagarde.

Fostul ministru al Economiei este cercetata pentru neglijenta in serviciu, reprosandu-i-se ca nu s-a opus unei decizii de arbitraj si nu a formulat recurs contra sentintei din iulie 2008 care il favoriza pe Bernard Tapie. Dosarul se refera la o sentinta de arbitraj prin care Bernard Tapie a primit 403 milioane de euro, dintre care 45 de milioane ca prejudiciu moral, pentru incheierea unui litigiu cu Banca Credit Lyonnais privind vanzarea Adidas in 1994, potrivit hotnews.ro.

1 comentariu la “Directoarea FMI Christine Lagarde, inculpată pentru plăți ilegale în valoare de 400 de milioane de euro

  1. Uite-o si pe extraterestra asta. Parca era mama corectitudinii si atotstiutoarea FMI. S-o lasam mai moale cu exemplele astea externe, cu asexuati d-astia care nu au nici mama si nici tata. Singurul lor Dumnezeu e banul si pentru el sacrifica tot: oameni. vieti, familii, viitor.Iti vine greata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *