Skip to content
Politică

Mircea Govor, arest la domiciliu. Afaceri dubioase și șantaj pentru binele PSD

Vicepresedintele Consiliului Judetean Satu Mare Mircea Govor a fost plasat in arest la domiciliu, potrivit deciziei ICCJ. Magistratii Inaltei Curti au respins joi propunerea de arestare preventiva formulata de DNA in cazul lui Govor si au decis ca acesta sa fie cercetat in arest la domiciliu. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata.

Mircea Govor a fost retinut miercuri seara de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru mai multe fapte de santaj si folosirea influentei de catre o persoana care detine o functie de conducere in cadrul unui partid politic in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, informează hotnews.ro.

Potrivit DNA, in perioada august-octombrie 2013, Mircea Govor, in calitate de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic si vicepresedinte CJ Satu Mare, folosindu-se de influenta si autoritatea sa, a facut demersuri, printr-un intermediar, pe langa persoane din conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, pentru a obtine numirea, detasarea, imputernicirea sau mentinerea in functii de conducere sau de executie in cadrul nou infiintatei Administratii Judetene a Finantelor Publice Satu Mare (AJFP), a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decat cele profesionale.

„Procedand in acest fel, pe langa faptul ca a rezultat un folos necuvenit pentru persoanele respective, Govor a urmarit sa obtina/mentina protectia societatilor comerciale controlate de el si familia sa din partea organelor fiscale din judetul Satu Mare si obtinerea unor beneficii personale sau pentru filiala partidului pe care-l conducea la nivel local (bani)”, arata DNA.

DNA precizeaza ca, in perioada septembrie 2013 – martie 2014, el a procedat in aceeasi maniera si in favoarea unui apropiat, in sensul ca a depus diligente pe langa aceleasi persoane din conducerea ANAF ca acesta sa promoveze examenul pentru obtinerea unui post in cadrul Directiei Regionale Antifrauda Oradea (institutie nou infiintata), fie sa obtina o functie de conducere in AJFP Satu Mare, fara ca acest lucru sa se materializeze ulterior.

Procurorii sustin ca, in perioada aprilie-mai 2010, vicepresedintele CJ, folosindu-se de influenta pe care o avea asupra unei publicatii locale, in prezenta unui administrator al unei societati, a amenintat un avocat din Baroul Satu Mare ca in ziarul respectiv vor aparea mai multe articole compromitatoare ce vor avea ca obiect darea in vileag a modalitatii pretins frauduloase prin care firma acestuia ar fi obtinut mai multe contracte de consultanta juridica cu diferite entitati publice.

DNA mentioneaza ca, in perioada noiembrie-decembrie 2010, Mircea Govor, folosindu-se de influenta pe care o avea asupra aceleiasi publicatii, impreuna cu persoana care controla linia editoriala, a impus, prin intermediul redactorilor, declansarea unei campanii mediatice denigratoare la adresa unui primar de comuna.

„Scopul urmarit de inculpat a fost acela de a-l constrange pe edil sa intervina pe langa membrii comisiei de licitatie, cu privire la o lucrare finantata din fonduri europene cu o valoare estimativa de aproape 9,9 milioane lei, in vederea atribuirii acesteia in favoarea firmei administrate de acelasi om de afaceri”, au retinut procurorii.

În perioada august-septembrie 2013, Mircea Govor, folosindu-si influenta in acelasi sens, a constrans un inspector-sef interimar al ITM Satu Mare la acea vreme sa interzica inspectorilor de munca din subordine sa aplice sanctiuni contraventionale impotriva persoanelor agreate politic de el, respectiv primarii din acelasi partid cu el din judet.

Între iunie-iulie 2014, conform DNA, Mircea Govor dupa ce, in cadrul unei conferinte de presa, i-a solicitat inspectorului-sef al ITM Satu Mare sa-si dea demisia, si-a folosit in acest sens autoritatea si influenta pe langa prefectul judetului, pentru a se dispune, in afara cadrului legal, efectuarea unui control la institutia publica respectiva (actiune demarata in 23 iunie 2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *