Skip to content
Politică

Noi amenințări în Europa. Ce pregătește gruparea jihadistă

Nu a trecut mult timp de la ultimele atacuri ale grupării jihadiste în Europa că aceasta avertizează din nou.

Un fost combatant al Statului Islamic, care a fugit din această structură după ce a fost martorul unor atrocităţi de nedescris petrecute în Orientul Mijlociu, a avertizat că gruparea jihadistă pregăteşte un val de atentate simultane în ţări din Europa.

Fostul combatant islamist a făcut acete dezvăluiri publicaţiei germane Der Spiegel, iar serviciile de securitate din germania au afirmat că declaraţiile lui sunt de luat în serios.

Jihadistul german, cunoscut ca fiind Harry S, a petrecut trei luni în rândul organizaţiei jihadiste Stat Islamic, dar s-a retras după ce şi-a dat seama că Daech (acronimul de la Stat Islamic) este, de fapt, una dintre cele mai ucigaşe organizaţii teroriste. El spune că nu a mai putut suporta decapitările şi execuţiile macabre ale jihadiştilor.

În vârstă de 27 de ani, Harry S a fost arestat în data de 20 iulie 2015, pe un aerport din Germania, acuzat de partenenţă la o grupare teroristă. În prezent se află tot în spatele gratiilor şi afirmă că este pregătit să colaboreze cu autorităţile germane, confrom unor surse citate de Romaniatv.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *