Skip to content
Politică

UE, măsuri dure contra Rusiei. Ce lovitură încasează rușii

Uniunea Europeană a oficializat, luni, prelungirea cu încă șase luni a sancțiunilor împotriva Rusiei, măsură deja convenită săptămâna trecută la reuniunea reprezentanților permanenți ai celor 28 de state membre (COREPER).

Aceste sancțiuni au fost instituite în iulie 2014, după anexarea Crimeii, pentru o perioadă inițială de un an. Dar declanșarea conflictului armat de către separatiștii proruși din estul Ucrainei a determinat blocul comunitar să înăsprească aceste sancțiuni.

Anul acesta, în luna iulie, măsurile au fost prelungite până pe 31 ianuarie 2016, în așteptarea implementării acordurilor de pace convenite în februarie la Minsk de guvernul ucrainean și separatiști.

Dar, ‘cum acordurile de la Minsk nu vor fi aplicate integral până pe data de 31 decembrie 2015, sancțiunile au fost prelungite, iar în acest timp Consiliul (statelor membre ale UE) va continua să examineze progresele în aplicarea’ respectivelor acorduri, se explică într-un comunicat difuzat luni de Comisia Europeană.

Sancțiunile care sunt în prezent în vigoare prevăd mai ales interdicții de viză și înghețarea conturilor unor responsabili ruși sau ucraineni proruși, precum și măsuri împotriva unor companii ruse din sectoarele militar, petrolier și bancar, informează realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *