Skip to content
Politică

Carrefour va cumpăra Billa

Carrefour a semnat marti cu Grupul Rewe achizitia societatii Billa Romania, devenind astfel primul operator de supermarketuri din Romania, informează ziare.com

Un singur pas mai este ca tranzactia sa fie incheiata 100%, si anume avizul Consiliului Concurentei.

Carrefour este al doilea grup de distributie mondial si primul din Europa. Este prezent in 35 de tari cu peste 12.000 de magazine si peste 380.000 de angajati la nivel mondial.

Grupul a realizat o cifra de afaceri de 100,5 miliarde de euro in 2014. Billa Romania are un venit anual de peste 300 de milioane de euro.

La randul sau, si Rewe Group a explicat de ce renunta la supermarketurile romanesti.

Rewe Group se va concentra in viitor pe dezvoltarea business-ului de discount in Romania cu Penny. Prin concentrarea pe business-ul de discount, Rewe Group poate dezvolta in mod ideal strategia de crestere in Romania„, a explicat Frank Hensel, CEO Rewe International AG si Reprezentant General al REWE Group.

Comunicatul Rewe mai mentioneaza ca un acord de confidentialitate a fost incheiat cu privire la detaliile contractului de cumparare. Preluarea va avea loc sub forma unui acord de preluare actiuni.

 

Primele informatii cum ca grupul german Rewe, proprietarul lantului de supermarketuri Billa, ar intentiona sa plece din tara noastra au aparut in 2014, cand acesta a renuntat la operatiunile din Italia. Si in acest caz, tot Carrefour a fost cumparatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *