Skip to content
Politică

Politicienii români se implică în recuperarea copiilor familiei Bodnariu, luați de serviciile sociale norvegiene

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a anunțat, marți, în cadrul unei intervenții telefonice în emisiunea „Deschide Lumea”, la Realitatea TV, că a inițiat două demersuri, în numele partidului pe care îl conduce, pentru a-i recupera pe copiii familiei Bodnariu, luați de serviciile sociale norvegiene.

„Am depus la Parchetul General un denunț penal împotriva autorităților norvegiene pentru săvârșirea infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorilor, supunerea la rele tratamente, lipsirea de libertate și tortură. Potrivit legii, Parchetul General și autoritățile române îi protejează pe cetățenii români și când se află în afara granițelor țării. Această procedură a fost inițiată și urmează ca Parchetul General să tragă la răspundere penală funcționarii norvegieni care au făcut aceste lucruri. Este o situație îngrozitoare în care acești părinți se află. Aceste proceduri se vor desfășura prin Ministerul de Externe, ambasada României din Norvegia. O echipă de procurori va merge în Norvegia și va solicita toate documentele de la autoritățile norvegiene”, a spus Aurelian Pavelescu.

Afirmațiile președintelui PNȚCD vin în contextul în care serviciile sociale norvegiene ar fi luat abuziv cei cinci copii ai unei familii de români, stabilită în Norvegia, şi ar fi deschis procedura adopţiei internaţionale pentru ei.

Copiii soţilor Bodnariu – românul Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală -, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor, potrivit realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *