Skip to content
Politică

Obama vrea soluții la criza imigranților. Summit ONU pe tema crizei globale a refugiatilor, în 2016

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, intentioneaza sa organizeze un summit pe tema crizei globale a refugiatilor, cu ocazia Adunarii Generale ONU din 2016, programata in septembrie.

„Anul 2015 a relevat, cu o claritate dureroasa, ca sistemele noastre, abordarile si finantarea in materie de refugiati sunt inadecvate”, a declarat Samantha Power, ambasadorul SUA la Natiunile Unite.

„Presedintele Barack Obama va gazdui un summit, cu ocazia Adunarii Generale ONU din 2016, pe tema modalitatilor de a oferi asistenta zecilor de milioane de refugiati care fug de razboaie si de alte crize”, a precizat oficialul american.

Potrivit estimarilor ONU, circa 60 de milioane de oameni au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele in ultimii ani, numarul fiind cel mai ridicat de dupa al II-lea Razboi Mondial.

In cursul anului 2015, peste un milion de imigranti din Orientul Mijlociu si din Africa au ajuns in spatiul Uniunii Europene, distribuirea acestora generand disensiuni puternice intre statele membre. De asemenea, initiativa Administratiei Barack Obama de a primi in Statele Unite 10.000 de refugiati sirieni a starnit polemici dure.

Summitul din 2016 se va concentra pe necesitatea oferirii de asistenta refugiatilor din Asia, Africa si America de Sud, a precizat Samantha Power. „Din nefericire, lista refugiatilor continua sa creasca, iar comunitatea internationala nu a avut capacitatea de a rezolva aceasta problema”, a subliniat Samantha Power.

Inaintea summitului, programat in septembrie, Statele Unite vor continua sa exercite presiuni asupra tarilor, prin intermediul ONU, pentru intensificarea asistentei destinate refugiatilor, informează hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *