Skip to content
Politică

Ciutacu se revoltă după criticile aduse „indiscreţilor” Cristoiu şi Florin Chilian: „Tot soiul de neica-nimeni…”

Jurnalistul Victor Ciutacu se revoltă după criticile aduse jurnalistului Ion Cristoiu şi cântăreţului Florin Chilian, care „au întrebat ce nu e voie” după incendiul din Colectiv.

Astfel, în ultimul editorial publicat pe blogul personal, Ciutacu critică faptul că „tot soiul de neica-nimeni în domeniile lor de activitate se chinuie nu să-i combată pe cei doi (și nu-s doar ei în poveste, numai că sunt mai notorii) cu argumente, ci să-i desființeze pentru că există”.

„Oriunde pe planetă, după o tragedie majoră, cum a fost nenorocirea din ‪#‎Colectiv‬, lumea își pune întrebări. Teoria conspirației n-am inventat-o noi, interpretăm de minune ce-am văzut/auzit la alții. Numai că, în mândra noastră republică, exercițiul curiozității/gîndirii pare să devină delictual. Te îndoiești de ce zic SRI, DNA sau însuși piscul uman Iohannis (urmașul infinit mai celebrului și istericului Băsescu, altul care numai el avea dreptate), ești un deviaționist și trebuie să fii belit în piața publică. Asta se întâmplă acum cu Ion Cristoiu și Florin Chilian. Care se întreabă sau, după caz, acuză în gura mare. Iar exercițiul constituțional al libertății de exprimare pare să fi fost abolit cât am dormit noi. Tot soiul de neica-nimeni în domeniile lor de activitate se chinuie nu să-i combată pe cei doi (și nu-s doar ei în poveste, numai că sunt mai notorii) cu argumente, ci să-i desființeze pentru că există. Am trăit să citesc, cu ochii mei obosiți, că unul nu se pricepe la presă, iar celălalt la muzică. Sau că amândoi sunt mincinoși/vânduți/nenorociți/nebuni pentru că, spre exemplu, Cristoiu ar fi inventat găina cu pui vii și Chilian și-ar fi caftit o gagică. Așa, și? Ce legătură are sula cu prefectura?”, a scris Victor Ciutacu pe blogul personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *