Skip to content
Politică

Oficial moldovean, reacție după protestele din Republica Modova: Acești agitatori…

Ghenadie Cosovan, fostul viceministru de Externe de la Chișinău este de părere că printre protestatarii din fața Parlamentului fac parte și provocatori pregătiți de serviciile secrete ruse în regiunea transnistreană, potrivit b1.ro.

„Acești agitatori teleghidați de serviciile secrete ale Rusiei pot fi identificați după fesurile negre pe care le poartă”, a declarat Cosovan.

“Ei sunt provocatori în mulțime, despre care vorbesc de trei ani și nu am fost auzit până acum. Sunt forțele care au venit din Transnistria, sudul Republicii, care au o pregătire profesională. Ați văzut cum îi smulgeau pe politiști din cordoane. Acești omuleți verzi au venit să ne destabilizeze situația din țară”, a mai spus acesta.

În același timp, acesta a mai declarat că știa despre un astfel de scenariu de mult timp pentru că unul dintre liderii unor astfel de grupări care își concentrează interesul pe acțiuni „destabilizatoare” a încercat să-l racoleze.

”Numai din Dubăsari au venit 150 de tineri care au trecut pregătire profesioală în Moscova, Rostov și Transnistria. Din Tighina au venit 200 și aceste persoane o să ne facă nouă festa.

Scenariștii sunt în Moscova, și anume cei care au devastat Crimeea. Avem legături cu unii fondatori cu unele forțe spuse pro-noi. Generali care au primit pentru Crimeea steaua Rusiei, și anume ei vin în Moldova, se consultă, sunt create brigăzi întregi”, a încheiat Ghenadie Cosovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *