Skip to content
Politică

Iohannis, la telefon cu Timofti. Despre ce au discutat

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut, joi, o convorbire telefonica cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat al Presedintiei Republicii Moldova.

Convorbirea are loc in contextul crizei politice de la Chisinau.

„Au fost abordate relatiile bilaterale moldo-romane si situatia social-politica din Republica Moldova. Presedintele Iohannis a notat faptul ca, prin investirea noului Guvern in Republica Moldova s-a facut un pas important in depasirea crizei politice si in ideea implementarii Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana”, se arată în comunicat.

De asemenea, a fost reafirmata disponibilitatea celor doua tari de a coopera intens in plan politic, economic si social. Presedintele Timofti i-a multumit omologului sau roman pentru sustinerea constanta pe care o acorda Romania Republicii Moldova, potrivit hotnews.ro.

În același timp, Klaus Iohannis l-a invitat pe Nicolae Timofti sa efectueze o vizita oficiala in Romania, invitatie care a fost acceptata si care ar urma sa aiba loc in viitorul apropiat, mai scrie comunicatul de presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *