Skip to content
Politică

Schimbări majore în urma restructurărilor de la CE Hunedoara

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că activitatea Complexului Eenergetic Hunedoara va fi redusă semnificativ în urma restructurării, însă, în final, va putea funcționa pe propriile picioare, informează realitatea.net.

Oficialul a arătat că reprezentanții Comisiei Europene cer un plan de restructurare a complexului, în urma acordării unui ajutor de stat.

Suntem în discuții cu Comisia Europeană, iar Complexul Energetic Hunedoara trebuie să prezinte un plan de restructurare. Comisia a condiționat separarea activității de minerit de cea de producere a energiei. Astfel, trebuie să vedem ce se va întâmpla cu minele și ce se întâmplă pe partea de producție de energie, unde sunt șapte grupuri„, a menționat Chirițoiu.

Potrivit acestuia, planul de restructurare propus Comisiei Europene ar trebui să fie similar cu cel al administratorului judiciar, în cadrul procesului de insolvență a CE Hunedoara.

La finalul perioadei de restructurare, complexul va rămâne mult mai mic, dar va fi funcțional, va putea funcționa pe picioarele lui„, a adăugat președintele Concurenței.

Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvență la începutul lunii ianuarie 2016. La finele lunii mai 2015, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență prin care acordă un ajutor de stat individual în valoare totală de 167 de milioane de lei pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *