Skip to content
Politică

Alertă de infectare cu Zika in România. Doi turiști întorși din Republica Dominicană, suspecți

Doi români, întorşi de curând din Republica Dominicană, au ajuns la Institutul de Boli Infecţioase din Braşov, speriaţi că au contractat periculosul virus Zika, informează b1.ro.

La Institutul Matei Balș s-au prezentat doi cetățeni, soț și soție, care s-au întors din Republica Dominicana și au dorit un consult pentru a vedea dacă este posibil să fie infectați cu virusul Zika su nu. Suspiciunea de Zika este foarte foarte mică. De altfel a trecut o lună și ceva de când s-au întors din Republica Dominican”, a declarat Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Institutului Matei Balș.

Sunt primii români care ar putea fi afectaţi de virusul Zika ce se răspândeşte pe zi ce trece în tot mai multe teritorii. Cuplul a ales o destinaţie exotică pentru a-şi petrece vacanţa, fără a se gândi o clipă că se vor întoarce din Republica Dominicană suspecţi de infecţie cu un virus pentru care nu există tratament.

Tocmai de aceea, şi autorităţile române au luat măsuri. Într-o atenţionare de călătorie, Ministerul de Externe recomandă în special femeilor însărcinate să evite călătoriile în zonele de risc, cum ar fi Thailanda, Venezuela, Brazilia sau Insulele Maldive. Şi asta pentru că dacă se îmbolnăvesc, gravidele pot da naştere unor copii cu grave malformaţii congenitale.

De aceea, este indicat, în cazul în care mergeţi totuşi într-una din cele 31 de ţări unde există riscul de a vă imbolnăvi, să vă protejaţi corpul cu haine lungi, să vă relaxaţi doar în spaţii prevăzute cu aer condiţionat, şi mai ales să folosiţi spray-uri contra ţânţarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *