Skip to content
Politică

O româncă, printre răniții din accidentul feroviar din Germania

O femeie de cetăţenie română se află printre persoanele rănite în accidentul feroviar din Germania, starea sa fiind gravă, dar stabilă, potrivit Ministerului Afacerilor Externe, informează agerpres.ro.

Citește și: Grav accident de tren în Germania. Bilanțul este înfiorător

„Potrivit informaţiilor primite în cursul acestei zile de către Oficiul consular român din partea reprezentanţilor poliţiei locale, printre persoanele accidentate a fost identificată şi o femeie de cetăţenie română. În prezent, aceasta este internată într-o unitate medicală, starea sa fiind gravă, dar stabilă”, a precizat miercuri MAE.

Sursa citată adaugă că, în urma coliziunii celor două trenuri, care a avut loc marţi în landul Bavaria, din sudul Germaniei, Consulatul General al României la Munchen a întreprins demersurile specifice pe lângă autorităţile competente locale pentru a verifica dacă în accident au fost afectaţi cetăţeni români.

„Consulatul General al României la Munchen este în permanentă legătură cu familia cetăţenei române şi cu reprezentanţii spitalului în care aceasta este internată, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale”, mai arată MAE.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *