Skip to content
" "
Politică

Înscrierile în clasa I, limitate

Luni încep înscrierile elevilor în clasa I. Este vorba despre copiii care nu au fost înscriși în învățământul primar și care împlinesc 7 ani până la 31 august 2016.

Părinții ar trebui să știe însă că își pot înscrie micuții doar pe locurile disponibile. Cu alte cuvinte, dacă numărul de elevi existenți din clasa pregătitoare este mai mare de 25, în clasa respectivă nu se pot face înscrieri.

" "

Numărul locurilor disponibile sunt afișate la fiecare unitate școlară. Înscrierile se fac până la 28 februarie la sediul unităților de învățământ.

Ministerul Educației a anunțat că părintele poate depune o singură solicitare, fie la școala de circumscripție, fie la o altă unitate care are locuri disponibile.

Depunerea solicitărilor de înscriere în clasa I se face direct la unitatea de învățământ, neexistând posibilitatea completării online. În solicitările părinților/tutorilor/reprezentanților legali se va menționa cauza amânării înscrierii în învățământul primar.

Părintele poate depune o singură solicitare, fie la școala de circumscripție, fie la o altă școală din lista unităților de învățământ cu locuri disponibile. Solicitările vor fi verificate și centralizate de unitățile de învățământ și transmise inspectoratelor școlare spre avizare.

Inspectoratele școlare vor verifica datele primite de la unitățile de învățământ, pentru a nu exista solicitări multiple de înscriere din partea părinților, le avizează și le transmite la MENCȘ, spre aprobare, în formatul cuprins în Anexa 1, până la data de 4 martie 2016, ora 16.00, potrivit romaniatv.net.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *