Skip to content
Politică

Virgil Popescu arată pașii spre o creștere economică sustenabilă

Vicepreședintele PNL Virgil Popescu a declarat, în urma publicării prognozei economice de primăvară a Comisiei Europene, că programul Partidului Național Liberal vine în ajutorul creșterii economiei țării noastre.

Astfel, prezentând prognozele pozitive ale CE cu privire la România, liberalul subliniază că „acest lucru reprezintă o speranță pentru principalele proiecte de dezvoltare a țării”.

„Comisia Europeană (CE) a publicat, marţi, prognoza economică de primăvară. Potrivit reprezentanților europeni, România va continua să înregistreze o creștere economică de 4,2% în 2016.
Estimările CE arată că economia națională va fi ajutată de creșterea consumului, care va ajunge la un nou vârf post-criză, sprijinit de reducerea TVA și de creșterea salariilor. Se preconizează o creștere a consumului privat de 6,9% și a consumului public (guvern, autorităţi locale, agenţii şi companii de stat) de 6,3% în acest an.
O altă veste bună pentru economia României este aceea că vor spori investițiile în 2016, în principal datorită îmbunătăţirii ratei de absorbţie a fondurilor europene. Acest lucru reprezintă o speranță pentru principalele proiecte de dezvoltare a țării, cât și pentru românii care își doresc un loc de muncă. Investiţiile ar urma să crească cu 5,5% în acest an şi cu 6,1% în 2017″a declarat Virgil Popescu, potrivit unui comunicat remis redacției PSnews.ro.

Pe de altă parte, acesta prezintă și avertismentele emise de Comisia Europeană în ceea ce privește exporturile și importurile, precizând că el a venit cu propuneri pentru a facilita accesul produselor românești pe piețele externe. 

„Oficialii europeni avertizează că economia României poate înregistra în 2016 exporturi mai mici, în urma problemelor economice din UE, în timp ce vom avea importuri mai mari datorită creșterii cererii interne. Totodată, Guvernul României a anunțat deja că ia măsuri pentru a promova comerțul extern și în acest an va fi înființată Agenția pentru Investiții și Relații Comerciale. Acest lucru ne oferă speranța că pe parcursul anului vom reuși să îmbunătățim situația exporturilor.

Partidul Național Liberal a militat întotdeauna pentru susținerea producătorilor români și promovarea produselor autohtone dincolo de granițele țării. Eu personal am venit cu propuneri prin care să facilităm accesul produselor românești pe piețele externe, iar proiectul programului nostru de guvernare cuprinde astfel de măsuri”, se arată în comunicatul citat.

Virgil Popescu susține că proiectul programului de guvernare al PNL propune soluții concrete pentru problemele cu care se confruntă economia națională. În opinia acestuia, după alegerile parlamentare din toamnă, va avea loc o îmbunătățire a prognozelor CE.

„Atât timp cât creșterea consumului este cea care salvează economia națională, nu vom reuși să rezolvăm problemele reale care afectează nivelul de trai al cetățenilor. Comisia Europeană anticipează că pe piața muncii vor fi mai multe „rigidități” care vor împiedica creșterea angajărilor, creşterea participării la forţa de muncă şi crearea de noi locuri de muncă, iar rata şomajului nu va înregistra variaţii semnificative.
Proiectul programului de guvernare al PNL propune soluții pentru fiecare problemă cu care se confruntă economia națională și avem o viziune completă și complexă asupra acestui domeniu. Cu siguranță preconizările economice se vor îmbunătăți după alegerile parlamentare, atunci când Partidul Național Liberal va reuși să formeze următorul Guvern al României”, a conchis vicepreședintele PNL.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *