Skip to content
Politică

Băsescu, previziuni pentru scena politică: PSD şi PNL vor deveni ”partide de subsol”

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că PSD şi PNL sunt ”partide corupte, depăşite de vreme”, cărora le-a venit timpul să iasă de pe principala scenă politică a ţării.

Totodată, acesta a precizat că românii au nevoie de un partid care ”să nu aibă atârnate de picioare toate poveştile negre ale tranziţiei”.

”Ştiu aroganţa celor două partide care spun ‘Noi, marile partide’ – PSD şi PNL. Vă asigur că nu sunt mari, sunt mici, sunt corupte. Sunt depăşite de vreme. Sunt partide cărora le-a venit timpul să iasă de pe principala scenă politică a ţării. De altfel, perspectiva lor este să devină partide reziduale, partide fără pondere majoră în viaţa politică românească. Modul cum le priveşte populaţia ne arată că aceste partide şi-au încheiat mandatele”, a spus Băsescu, potrivit agerpres.ro.

El a admis că PSD şi PNL au avut o contribuţie la aderarea României la NATO şi Uniunea Europeană, dar e de părere că nu mai sunt partide de viitor, iar populaţia nu mai are încredere în ele.

”Eu nu le contest succesele. Şi-au atins cele două mari obiective ale României, adică intrarea în NATO şi intrarea în Uniunea Europeană. Sunt mândru că sunt cel care, în numele României, în aprilie 2005, am semnat Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană, dar aceste partide, dincolo de atingerea celor două mari obiective strategice, sunt partide compromise. Sunt partide care nu mai reprezintă garanţii pentru viitor, iar populaţia nu mai are încredere în ele”, a spus Băsescu.

În opinia acestuia, PSD şi PNL vor deveni ”partide de subsol”.

”Previziunea mea este că vor deveni partide mici, partide de subsol. Este momentul în care noi trebuie să credem în victoria noastră. Este extrem de important să credem că românii au nevoie de un partid nou, de un partid care să nu aibă atârnate de picioare toate poveştile negre ale tranziţiei. Am convingerea că, intrând în competiţie cu această mentalitate, vom câştiga”, a afirmat preşedintele PMP.

Traian Băsescu a participat sâmbătă la lansarea candidaţilor PMP Suceava pentru alegerile locale din 5 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *