Skip to content
Politică

Iohannis, hotărât: „România este decisă să contracareze…”

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, marți, că România este decisă să contracareze manifestările rasiste, xenofobe şi antisemite.

„România este decisă să contracareze cu toată determinarea manifestările antisemite, rasiste și xenofobe și să devină un exemplu regional de promovare a memoriei Holocaustului. Dincolo de măsurile legislative și cadrul instituțional, este nevoie de un sistem educațional prin care tinerii să cunoască și să înțeleagă faptele trecutului, ca parte a formării lor ca cetățeni. Așa vom reuși să cultivăm pluralismul și libertatea și să contracarăm intoleranța și extremismul”, a declarat preşedintele, potrivit b1.ro.

Totodată, acesta a mai susţinut că, în faţa pericolului extremismului, trebuie să fim mai uniţi ca niciodată pentru a apăra valorile democratice.

„Secolele de conviețuire cu majoritatea românească au fost marcate de relații umane și sociale complexe, ce sunt astăzi parte a patrimoniului nostru cultural și a memoriei colective. Au fost și vremuri grele, și momente tragice. (…) Vremurile grele și momentele tragice trebuie asumate, căci doar astfel putem desprinde din trecut învățăminte pentru a promova valorile profund umane care ne apropie. România puternică în Europa și în lume, așa cum ne dorim să fie, presupune a ne asuma trecutul și a-l include în proiectul de recuperare și valorizare a tuturor identităților, cea a majorității românești și cele ale minorităților naționale. În protejarea și în garantarea exercițiului neîngrădit al drepturilor culturale și al libertății religioase văd o componentă fundamentală a exercițiului democratic într-un stat de drept„, a mai explicat Iohannis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *