Skip to content
Politică

Avertizare E.coli în Transilvania. Mai multe produse cu probleme

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dat publicităţii primele rezultate ale acţiunilor cuprinse în Planul Naţional de Control pentru a determina prevalenţa Escherichia Coli (E.Coli) verotoxigenă în produse alimentare de origine animală.

Controalele au avut loc în perioada 16 – 30 mai 2016 şi au fost prelevate şi analizate un număr de 94 de probe, din următoarele categorii de produse: lapte crud, carcase de ovine, pulpă de vită, carne tocată de vită, carne de mici, iaurt, carne tocată amestec de porc şi vită, telemea de oaie şi de vacă, carne tranşată de bovină, cârnaţi din amestec de carne de vită şi carne de porc, caşcaval, smântână, hamburger de vită, brânză mozzarella şi frigărui de berbecuţ.

Probele au fost recoltate din ferme de bovine, abatoare, măcelării şi carmangerii, magazine alimentare, supermarketuri şi dozatoare de lapte.

Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, instruite desemnate pentru a desfăşura acţiunile din cadrul acestui plan, au fost, conform planificării, din judeţele: Alba, Bihor, Cluj, Călăraşi, Dolj, Maramureş, Bucureşti, Buzău, Vrancea, Ilfov, Sibiu, Teleorman, Botoşani, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Satu-Mare, Galaţi, Vâlcea, Vaslui, Mehedinţi, Prahova, Mureş, Braşov, Gorj, Argeş,Arad, Tulcea, Constanţa şi Bacău, scrie romaniatv.net.

În acelaşi document se mai precizează că deși a fost depistată prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă, sănătatea publică nu a fost pusă în pericol. Mai mult, Direcțiile Sanitar-Veterinare din fiecare județ trebuie să facă publice rezultatele analizelor pentru probele prelevate, precum şi măsurile dispuse în cadrul acestui Plan Naţional de Control.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *