Skip to content
Politică

Percheziții în Timiș și Alba la o grupare specializată în furt de utilaje agricole

Procurorii DIICOT Timisoara efectueaza, joi, 30 de perchezitii la domiciliile membrilor unei grupari specializata in furt de utilaje agricole, in special tractoare de mari dimensiuni, de pe teritoriul statelor UE, aduse apoi si vandute in Romania.

Ancheta este efectuata in colaborare cu autoritatile judiciare din Franta, iar printre suspecti se afla si un cetatean italian.

Potrivit unor surse judiciare citate de hotnews.ro, gruparea este formata din 17 persoane, acuzate de constituire a unui grup infractional organizat, furt calificat, divulgarea informatiilor secret de serviciu sau nepublice, tainuire, favorizarea faptuitorului.

Din primele date ale anchetei a reiesit ca, in cursul anului 2015, mai multe persoane de cetatenie romana din judetele Timis si Alba au constituit un grup infractional organizat avand drept scop furtul de utilaje agricole – tractoare de mari dimensiuni – de pe teritoriul statelor UE, in dauna unor societati comerciale, avand ca obiect de activitate vanzarea unor asemenea vehicule.

Utilajele erau aduse in Romania, unde erau vandute la o suma modica.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *