Skip to content
Politică

Oprea, cercetat într-un dosar de instigare la plagiat

Procurorii Parchetului General efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de instigare la plagiat intr-un dosar in care este implicat fostul viceprim-ministru Gabriel Oprea.

Informatia ca Gabriel Oprea este implicat intr-un dosar cu privire la plagierea mai multor teze de doctorat a aparut in spatiul public intr-un mesaj publicat la sfarsitul lunii mai pe contul de Facebook al jurnalistei Emilia Sercan.

Jurnalista scria atunci ca a fost chemata la Parchetul General in calitate de martor intr-un dosare „care vizeaza plagiatul lui Gabriel Oprea si reteua de plagiatori de doctorate coordonate de el”.

HotNews a transmis Parchetului General o solicitare in care intreba daca procurorii instrumenteaza un dosar care are ca obiect plagierea lucrarilor de doctorat ale persoanelor vizate de anchetele Emiliei Sercan.

In raspunsul Parchetului se arata ca „in cauza, procurorii au dispus inceperea urmaririi penale cu privire la fapta sub aspectul savarsirii infractiunii de instigare la <<plagiat>>”. Biroul de informare si Relatii Publice al Parchetului General nu a dezvaluit care sunt persoanele vizate de ancheta, argumentant ca aceste informatii „nu pot fi furnizate in prezent intrucat ar impieta asupra bunului mers al anchetei”, potrivit hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *