Skip to content
Politică

Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni pe omologul său german, Joachim Gauck

Preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, a fost primit, luni, la Palatul Cotroceni de omologul său român, Klaus Iohannis. Oficialul german se află într-o vizită oficială de trei zile în România.

„În cadrul discuţiilor vor fi identificate modalităţile cele mai eficiente de dezvoltare şi intensificare a relațiilor bilaterale, consolidate de dinamica dialogului politic, schimburile economice solide, dar și de rolul important al minorității germane din România, alături de comunitatea de români din Germania, una dintre cele mai bine integrate pe piaţa muncii germane”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

De asemenea, Iohannis va sublinia interesul părţii române faţă de intensificarea relaţiilor de tip strategic cu Germania, inclusiv cu landurile federale germane.

În ceea ce priveşte componenta economică a relaţiei bilaterale, „Preşedintele României va sublinia necesitatea consolidării în continuare a acesteia, plecând de la faptul că Germania este primul partener comercial al României, cu care se derulează o cincime din volumul comerţului exterior al ţării noastre, şi al treilea investitor în economia românească”.

Cei doi preşedinţi vor participa, de altfel, în data de 22 iunie a.c., la o întâlnire cu oameni de afaceri germani şi români, pentru a discuta asupra modalităţilor de dezvoltare, în continuare, a relaţiilor bilaterale economice, inclusiv a investiţiilor.

În discuţiile pe care le va avea cu omologul german, Preşedintele României va prezenta, de asemenea, evaluarea Bucureştiului asupra modalităţilor de gestionare a provocărilor complexe, interne şi externe, cu care se confruntă Uniunea Europeană la ora actuală, inclusiv în vecinătate. Consultările vor cuprinde şi un schimb de opinii asupra apropiatului Summit NATO, în cadrul căruia Preşedintele Klaus Iohannis va evidenţia necesitatea consolidării echilibrate a întregului flanc estic al Alianţei.

Vizita mai cuprinde o deplasare la Sibiu, unde cei doi preşedinţi se vor întâlni cu reprezentanţi ai minorităţii germane, vor vizita liceul Brukenthal şi biserica fortificată de la Cisnădie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *