156 de ani de la nașterea lui Vintilă I.C. Brătianu. Mesajul PNL

Sigla PNL
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

PNL a transmis, sâmbătă, un mesaj la împlinirea a 156 de ani de la naşterea lui Vintilă I.C. Brătianu, care a formulat principii care ghidează şi astăzi formaţiunea politică.

”Astăzi se împlinesc 156 de ani de la naşterea lui Vintilă I.C. Brătianu, un bun prilej să ne aducem aminte, cu respect şi admiraţie, de unul dintre pionierii liberalismului românesc, fost prim-ministru al României şi preşedinte al Partidului Naţional Liberal. Ca primar al Bucureştiului – şi, mai târziu, ca ministru de finanţe – Vintilă Brătianu este cel care a formulat principiul economic liberal «Prin Noi Înşine», care a avut ca scop stimularea creşterii economice prin consolidarea capitalului autohnton şi dezvoltarea întreprinderilor româneşti, principii care ghidează Partidul Naţional Liberal şi astăzi”, a transmis PNL, într-un mesaj pe pagina de Facebook.

Vintilă Brătianu ”a fost un om al principiilor, dedicat ţării şi valorilor liberale şi a rămas în istorie ca unul dintre oamenii politici de seamă ai României din sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX, pentru contribuţia pe care a avut-o pentru obţinerea independenţei şi modernizarea ţării”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: