Skip to content
Politică

160 de combatanți ruși din SI au murit în Siria

" "

O sută șaizeci de cetățeni ruși ce luptă pentru gruparea teroristă Statul Islamic în Siria au fost uciși, a anunțat joi un viceministru rus de externe, pe fondul accelerării acțiunii militare internaționale în țara sfâșiată de război, informează agerpres.ro.

În prezent, sunt peste 25.000 de militanți teroriști străini ce luptă sub steagul Statului Islamic, inclusiv din țări arabe, Europa, Rusia și Comunitatea Statelor Independente (CSI — un bloc de republici post-sovietice)„, a declarat Oleg Sîromolotov.

" "
" "

El a adăugat că 2.719 cetățeni ruși au plecat să lupte pentru miliția islamistă în Siria. „O sută șaizeci dintre ei au fost uciși, 73 dintre ei s-au întors și s-au confruntat cu justiția și alți 36 au fost arestați”.

Rusia, un aliat al președintelui sirian Bashar al-Assad, a lansat lovituri aeriene în Siria în septembrie, declarând că ele îi vizează pe „teroriștii” de acolo.

Moscova a promis intensificarea campaniei după ce Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru prăbușirea unui avion rusesc de pasageri în Egipt luna trecută.

Rusia și o coaliție condusă de Statele Unite, inclusiv Franța, și-au amplificat separat loviturile aeriene în ultimele zile în Siria, în special în zonele bogate în petrol controlate de Statul Islamic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *