Skip to content
Politică

PNL, la atac: cere suspendarea ședinței din Senat

stiridb.ro

Partidul Național Liberal a cerut marți suspendarea ședinței de plen din Senat.

Mai exact, liberalii vor ca OUG 14 și OUG13 să fie votate într-o altă ședință, anunță Agerpres.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a propus suspendarea şedinţei de plen pentru ca membrii Comisiei juridice să se pronunţe prin raport asupra respingerii Ordonanței de Urgență 13, act normativ care să fie ulterior introdus pe ordinea de zi a Senatului.

„Să suspendăm şedinţa (n.r. de plen) pentru a discuta în Comisia juridică legea de respingere a ordonanţei 13, pentru ca ulterior, în conformitate cu Regulamentul, art. 88, să putem completa ordinea de zi a plenului astfel încât cele două ordonanţe (OUG 13 şi OUG 14) să fie discutate în aceeaşi şedinţă”, a afirmat Gorghiu în plenul Senatului.

Ordinea de zi a plenului de marţi include un singur act normativ: proiectul de lege privind aprobarea OUG 14/2017 pentru abrogarea OUG 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.

Ulterior expunerii punctelor de vedere ale grupurilor parlamentare, plenul Senatului a fost suspendat pentru o pauză de consultări de 10 minute, propusă de către preşedintele Călin Popescu-Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *