Skip to content
Sport

19 inculpaţi în scandalul de corupţie din fotbalul belgian

Nouăsprezece suspecţi în vastul scandal de corupţie din fotbalul belgian au fost inculpaţi, vineri, iar nouă dintre ei au fost plasaţi în detenţie, a anunţat parchetul federal belgian, potrivit L’Equipe.

În total, miercuri şi joi au fost reţinuţi 29 de suspecţi. Zece, între care şi tehnicianul echipei FC Bruges, Ivan Leko, au fost puşi în libertate, iar 19 s-au prezentat în faţa unui judecător de instrucţie, care a decis inculparea loc pentru formare de grup infracţional, corupţie sau spălare de bani, se menţionează într-un comunicat al Parchetului, anunţă News.ro.

Miercuri, parchetul federal belgian anunţa că tehnicianul echipei FC Bruges, Ivan Leko, Herman Van Holsbeeck, fost conducător al clubului Anderlecht, arbitrii Bart Vertenten şi Sebastien Delferiere şi agentul de jucători Mogi Bayat au fost reţinuţi.

Au avut loc percheziţii la sediile mai multor cluburi, la responsabili ai grupărilor, agenţi de jucători, arbitri, la un fost avocat, la un birou de contabilitate, la un antrenor, la jurnalişti şi la câţiva posibili complici. S-au realizat percheziţii şi în Franţa, Luxemburg, Cipru, Muntenegru, Serbia şi Macedonia.

În total, au participat la operaţiune 220 de poliţişti: 184 în Belgia şi 36 în afara Belgiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *