Skip to content
Politică

19 migranți ascunși în microbuz, prinși la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet

19 cetățeni irakieni care au încercat să intre ilegal în România, ascunși într-un microbuz condus de un șofer sârb, au fost prinși de către polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – PTF Bechet.

La Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, județul Dolj, s-a prezentat, duminică, pentru a intra în ţară, un cetăţean sârb la volanul unui microbuz, care transporta, conform documentelor, cabluri electrice din Turcia pentru o societate din Cehia.

Polițiștii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentul marfă al microbuzului, nouăsprezece persoane, cetăţeni străini, potrivit hotnews.ro.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni irakieni -13 bărbaţi, 3 femei şi 3 minori – adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 43 de ani, iar minorii între 7 şi 17 ani. La cercetări, cetăţenii irakieni au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar cetăţeanul sârb a declarat că nu ştie cum s-au ascuns persoanele respective în microbuz.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului romano-bulgar, migranţii şi șoferul sârb au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *