Skip to content
Sport

Cum poți avea un început de an echilibrat în patru pași simpli

clinicastatera.ro

Anul care încheie trebuie să facă loc unui an nou lipsit de gânduri rele, în care singura grija să fie reprezentată de stabilirea obiectivelor și atingerea succesului. Începutul lui 2017 merită să fie unul cu forțe proaspete, așa că va propunem în continuare patru pași simpli cu care nu veți da greși:

Un jurnal

Oamenii au obiceiul să reflecteze asupra celor întâmplate pe parcursul zilei, chiar înainte de culcare. Ca aceste lucruri importante pentru fiecare persoană să nu se piardă, terapeuții recomandă ținerea unui jurnal în care să fie notate toate lucrurile analizate. Jurnalul va păstra toate gândurile asupra cărora o persoană a reflectat într-un anumit moment și poate fi revizuit ori de câte ori va simți nevoia.

Terapeuții încurajează acest obicei de a ține un jurnal, deoarece scrisul s-a dovedit de multe ori benefic pentru mulți pacienți, mai ales în momentele de tristețe. Jurnalul este o metodă bună pentru cei care vor să-și mențină echilibrul emoțional.

Renunțarea la gândurile negative

Cei care au acumulat foarte multe gânduri negative în anul care a trecut, pot scăpa de acestea într-un mod foarte simplu. Toate aceste gânduri care i-au întristat multe zile din an se scriu pe foaie, iar  la final se arde bucata de hârtie. Chiar dacă aceste probleme nu vor dispărea, este o metodă terapeutică bună de a oferi o nouă perspectivă asupra vieții.

Obiectivele pentru noul an

Noul an merită început cu o listă de obiective care urmează să fie dusă până la capăt pe parcursul lui 2017. Obiectivele care sunt deja stabilite au un potențial mai mare de a fi realizate. Lista nu trebuie să cuprindă lucruri imposibile, altfel acestea ar reprezenta o piedică în atingerea scopurilor care pot fi îndeplinite. Obiectivele de pe listă pot fi împărțite pe luni, pentru ca persoana respectivă să nu se abată de la plan, conform one.ro.

Meditația

Exercițiile de meditație sunt recomandate pentru orice persoană, deoarece acestea sunt benefice atât pentru trup cât și pentru minte. Cei care vor să încerce această metodă, se vor desprinde de realitate, de toate problemele și vor intra în contact cu energia interioară. Meditația stimulează creșterea nivelului creativității și a memoriei, îmbunătățește relațiile și sănătatea mintală.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *