Skip to content
Politică

Gușă atrage atenția: „Realitatea” nu trebuie pângărită. Ghiță se referea la SOV

www.nasul.tv

Consultantul politic Cozmin Gușă susține că acuzațiile aduse de Sebastian Ghiță împotriva trustului Realitatea au de fapt o altă țintă. Acesta subliniază că atacurile „nu se referă la Realitatea care și-a deservit publicul, ci la oameni ca Sorin Ovidiu Vântu”.  

„Realitatea TV a fost un proiect eminamente civil. Primul proiect de televiziune de știri gândit în România, la nivelul anului 2001, de către un naiv simpatic al vremurilor noastre, Silviu Prigoană, un eveniment la care am participat și care cred că e de bun augur, în sensul în care l-am și sprijint, l-am și sfătuit pe Silviu Prigoană atunci. Nu exista nicio televiziune de știri. Din momentul în care această televiziune a existat, a intrat în atenția serviciilor secrete, care s-au confruntat cu posibilitatea relatării curente a unor evenimente cotidiene, la cald, din partea unei entități. Și așa, în vâltoarea legilor din 2004, această televiziune a ajuns la Sorin Ovidiu Vântu, care n-a înființat-o, care a plătit pentru ceea ce a achiziționat. Nu știm dacă a plătit din banii săi sau alți bani, dar în 2004 Realitatea a făcut o treabă igenică, dacă ne gândim că tot sistemul concetraționar, lacom, din jurul lui Adrian Năstase, care se așezase pe toată România la nivelul anului 2004. A pierdut și a câștigat un sistem în care s-a pus speranță, un sistem care nu trebuia să se îndrepte către Moscovo, apropo de Traian Băsescu, ci trebuia să vină să distrugă o rețea de baroni obișnuiți cu excesele din Partidul Comunist și obișnuiți în a batjocori cetățeanul”, a spus consultantul politic, la Realitatea Tv.

Mai mult, Gușă arată că publicul și brand-ul Realitatea nu trebuie „pângărit” de acuzațiile lui Ghiță, întrucât acestea se referă la oameni precum Sorin Ovidiu Vântu.

„Și a tot continuat așa până la celebrele episoade, pe care le cunoaște domnul ăla curat de la FNI, preacinstit și preacurat, de la televiziuna lui Dan Voiculescu care înjură astăzi Realitatea și pe noi, dar cei care au asistat la devenirea Realității își dau seama că a fost vorba de mari eforturi de a discuta despre evenimentele care se întâmplă într-u mod civil, în care cetățeanul e important. Nu a fost simplu. Vântu a făcut eforturile lui. De departe, un om inteligent, dar beneficiar și prizonier al sistemul de la SRI. Lupul bătrân mâncat de lupul tânăr, Sebastian Ghiță, printr-o viclenie josnică. Pentru că, în continuare spun, să te duci la discuții cablat, provocând, cum a făcut Sebastian Ghiță, și venind să-ți ceri scuze într-unul din cele șapte episoade care au apărut până în acest moment, nu este suficient și niciodată nu mai poți să te califici. În continuare spun, îmi pare rău de Ghiță. Ceea ce trăiește acum este fatal pentru un om tânăr, dar nu se mai poate califica la nivelul bărbaților sau la nivelul înțelepților, apropo de ceea ce a făcut, și nu mă refer doar că l-a înregistrat pe Vântu, mă refer la tot ceea ce a făcut împotiva interesului național, în frauda bugetului național și așa mai departe. Și, bineînțeles, Realitatea, frământată așa cum a fost, a ajuns astăzi la acel nivel. Dar ceea ce vorbește Sebastian Ghiță, sigur, în legătură și cu influența lui Florian Coldea, despre Realitatea, nu se referă la Realitatea care și-a deservit publicul, se referă la persoane. Se referă la un Sorin Ovidiu Vântu, care era omologul lui Sebastian Ghiță, probabil, în vremurile în care generalii bătrâni conduceau SRI, cei care l-au inventat pe Ghiță, și din acest motiv publicul și nici brand-ul Realitatea nu trebuie pângărite de aceste discuții”, a spus Cozmin Gușă.

„Dar, pe de altă parte, se vede o apetență ciudată a structurilor de putere din perioada Băsescu, care au dorit, prin orice fel de mijloace, să domine, să înfricoșeze mass-media, consultarea publică pe care o oferă presa, sau să înființeze structuri într-un mod fraudulos. Le urez succes colegilor de la România TV, dar într-un mod fraudulos au înființat de la sediu până la structură, arhivă, toate au fost fraudate de la o structură privată cum este Realitatea TV. Și chiar și acest nume, care nu ar putea să fie purtat, de ‘România TV’, a fost acceptat, ca să nu mai vorbesc de siglă sau toate lucrurile care s-au întâmplat sau toată această tarabandă din justiție din ultimii ani de zile, despre care telespectatorii nu știu foarte multe, dare pentru care mulți oameni au plătit mii sau zeci sau sute de ore din existența lor”, a continuat acesta.

 

 

1 comentariu la “Gușă atrage atenția: „Realitatea” nu trebuie pângărită. Ghiță se referea la SOV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *