Skip to content
Politică

Iohannis lansează atacuri: Unele partide au mimat reforma

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la Adevărul Live, că societatea românească are, în acest moment, alte așteptări,  iar unele partide, neînțelegând pretențiile cetățenilor, doar „au mimat schimbarea”.

„Va fi un an in care partidele vor avea timp sa traga invatamintele dupa cele intamplate, sa inteleagă că societatea are alte așteptări, are pretenții  mari. Să se reformeze, sa se scoata penalii din joc, sa devina transparente. Toate aceste asteptari le-am avut si eu si cei care au inceput sa fie foarte interesati de politica romaneasca, dar si oamenii de rand care nu sunt neaparat activi intr-o societate non-guvernamentală. Unele partide au inteles aceste asteptari si chiar daca greu, cateodata foarte greu, au încercat să se schimbe, să devină partide care sunt acceptabile și pentru noile pretentii. În schimb, am vazut cu totii că, din păcate, alte partide, chiar daca au inteles acustic ca aceste așteptări, ele au mimat reforma si in rest au lasat lucrurile asa cum au fost si inainte.

În decembrie, lumea va vedea daca aceste partide s-au reformat sau au mimat reforma. Dar lucrurile nu se termină in decembrie. Am speranta ca si celelalte partide să se schimbe,  ca au trecut anii cand se făceau jocurile în interiorul partifului, iar restul trebuiau doar sa ridice mana”, a declarat șeful statului.

Iohannis a reiterat importanța scoaterii penalilor de pe listele de la alegeri, precizând că acei politicieni urmăriți penal sau condamnați nu mai au ce căuta în funcții de conducere.

 „Au aparut schimbari si la unii si la altii. La unii schimbarea a fost. Dau  exemplu – unii au inteles si au scos penalii total de pe lista, altii nu au dorit sa faca acest lucru si chiar daca s-au schimbat unele nume pe liste, unii sunt tot acolo. Acest lucru cred ca il vad si alegatorii si vom stii in decembrie care e pozitia alegatorilor”, a mai spus Iohannis.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *