Skip to content
Opinii & Analize

Președintele meu e o babă comunistă

" "

Nu știu cum ați privit voi meciul Dragnea-Iohannis. Poate că unul vă e profund antipatic iar pe celălalt îl vedeți ca pe garantul mersului înainte al României, sau poate că v-ați pus speranțe în primul, că vă va merge mai bine, iar pe al doilea îl vedeți ca pe dușmanul prosperității voastre. Nu e treaba mea, oricum v-ați simți. Dacă e ceva minunat într-o societate, fix asta e: că mie îmi place ceva, ție nu, dar nu ne luăm gâții unul altuia din cauza asta. De-aia și țin să vă spun cum am văzut eu finalul anului politic 2016.

Pentru mine, a fost ca la la Serviciul de Înmatriculări Prahova, locul unde angajații se mișcă lent, în scârbă, fără pic de respect pentru noi, cei de la coadă, care și-au luat liber de la muncă o zi, două, trei să-și rezolve o problemă care în alte țări se rezolvă în două ore.

" "
" "

Când președintele Iohannis a refuzat să semneze numirea lui Sevil Shaidehh ca premier fără să motiveze a fost ca atunci când tipa aia blondă de la ghișeu i-a luat dosarul tipului din fața mea, l-a deschis și i l-a aruncat înapoi cu dispreț, spunându-i că hârtiile nu sunt puse în ordine. Erau toate, dar nu în ordinea pe care tipul nu avea de unde s-o știe. Umilit, omul s-a dus jos, la un birou de copiat acte, să i le aranjeze cineva așa cum trebuie. Am fost și eu cu el, din precauție, și vă asigur că au fost cei mai bine cheltuiți cinci lei din viața mea.

Iar atunci când președintele Iohannis l-a acceptat pe Sorin Grindeanu ca premier printr-un sms, a fost ca atunci când șefa Serviciului de Înmatriculări, sătulă de aplauzele mele (așa am protestat, la coadă, timp de câteva ore, față de comportamentul jegos al echipei ei), m-a invitat la ea în birou, să rezolvăm problema. I se părea normal ca toată gașca ei să o frece aiurea în loc să se miște cu talent, iar protestul meu trebuia doar înăbușit rapid, nu înțeles. Evident că nu m-am dus…

La  Serviciul de Înmatriculări Prahova, ca și în multe alte locuri unde statul ne așteaptă la ghișee, lucrurile merg prost pentru că e profitabil. Dacă ai coadă, ai și oameni care vor să scape de coadă, adică dispuși să dea ceva în plus, cui trebuie, ca să scape. Coada este cel mai propice mediu pentru corupție, iar oamenii corupți de la ghișee, ca să câștige tot mai mult, ajung să optimizeze birocrația în sens invers, astfel încât coada să fie tot mai mare iar șpaga să pară singura soluție rezonabilă.

Pe lângă șpăgari, mai există o categorie de funcționari de stat mizerabili. Eu le zic babe comuniste, și mă refer la cei pentru care nenorocita aia de legitimație de slujbaș la stat înseamnă zeificare. Sunt cei care vin din timp, n-au învățat nimic în ultimii 20 de ani, încă mai caută pe tastatură fiecare literă a numelui tău, refuză să facă lucrurile altfel decât vor ei și se enervează îngrozitor dacă le pretinzi respect, amabilitate, sprijin. Fix cu ăștia seamănă, din perspectiva mea, președintele României. Da, a parcurs corect procedura constituțională a numirii unui nou prim-ministru, nimic de zis. Dar a făcut-o cu atâta lipsă de respect și cu atâta scârbă pentru oameni…

 

DISCLAIMER – Nu sunt fanul programului guvernamental al lui Liviu Dragnea, pentru că dacă guvernul  nu oprește evaziunea din petrol, cereale și lemn și nu dislocă mafia din construcția de infrastructură rutieră, nu vor fi bani pentru mai nimic. Nu sunt fanul lui Sevil Shaidehh, mă îndoiesc sincer că a stat 10 ani pe lângă mafiozzo Nicușor Constantinescu și n-a văzut muntele de corupție de la Constanța. Nu dau doi bani nici pe actualul premier Sorin Grindeanu, pe care-l suspectez de apartenență la niște grupuri de interese deloc social-democrate și de lipsă completă de competență în conducerea executivă  a unei țări.  Așa că vă rog frumos, măcar anul ăsta nu mă mai faceți pesedist dacă mă iau de președinte…

 

Fotograf, pasionat de upcycling, Bogdan Stoica a scris „Cum să faci fotografii bune cu telefonul” și „Tipul din filme nu există”, cărți ce pot fi comandate de pe wwwbogdanstoica.ro.

 

7 comentarii la “Președintele meu e o babă comunistă

 1. Stimate domnule Bogdan Stoica scrii in acest articol urmatoarele: “Dar a făcut-o cu atâta lipsă de respect și cu atâta scârbă pentru oameni…” Cred ca acest lucru este normal in conditiile in care am citit pe undeva ca in cei multi ani dar mult prea multi ani pe care i-a stat la Primaria Sibiului nu a primit pe nimeni in audiente dar absolut pe nimeni pentru ca nu le-a tinut. Rezultatul acestui mod de “lucru” a lui Iohannis este cum bine spui scârbă pentru oameni dar una din aia din rarunchi, din of-ul sufletului care nu poate fi atinså pentru tratament cu nimic.
  Mai scrii matale “dacă guvernul nu oprește evaziunea din petrol, cereale și lemn și nu dislocă mafia din construcția de infrastructură rutieră”…
  Dar te-as intreba eu, ai scris vreodata in articolele publicate in anul dupa colectiv cu Ciolosh Sorosh prim-ministru daca acest “om” a pronuntat cumva aceste doua cuvinte magice care determina dezvoltarea unei tarii: evaziunea si mafia. Raspunsul meu este scurt NU dar le-a lasat poate chiar indemnat sa se dezvolte nestingherit. Vezi pamint, paduri, justitie etc.
  In cartea Pas cu pas scrisa in românå, am citit ca lui Iohannis ii plac foarte mult excursiile si mai ales are in el o ura viscerala fata de oameni.
  Când multe din obiectivele din programul de guvernare se vor realiza acest lucru nu se poate decit printr-o lupta corp la corp cu evaziunea si mafia. Shi shi sa nu uiti, impotriva multinationalelor dragele de ele cu conturi in paradisuri..
  Si totusi despre cresterile de pensii, salarii, alocatii, burse, programe de dezvoltare si multe altele cind se vor realiza, nu vei avea libertatea de a scrie sau le vei eticheta drept pomeni urmâind a fi laudat cu inflåcarare de dreapta furacioasa la rupere din buget atunci cind ajung la målai. Analizeaza cele doua planuri cincinale ale lui bassescu, acest blestem pentru România. Daca te uiti mai atent la felul in care oprereaza inca acest “om” iti dai seama ca este mai tare decit ISSIS probabil de aceea nici nu vin la noi. Au omul care trebuie in JunglaRO.

  Pe Sevil Shaidehh si Sorin Grândeanu nu ai cåderea så-i judeci sau daca ii judeci dupa bunul tau plac sa-i judeci numai din punct de vedere fotogenic.

  Cu respect!.

  1. Daca aveti timp si curiozitatea cautati pe internet ceea ce spunea Cristian Sima ( brokerul )despre audienta sa la primarul Klaus Iohannis…Macar o audienta, si tot a tinut, asa ca…

   Luna trecuta, cancelarul german Merkel critica multinationalele din Germania care platesc taxe prea mici in tara sa si ca exportul de profit al acestora in paradisuri fiscale, afecteaza economia tarii!
   Aceeasi problema exista in toate tarile UE, inclusiv in SUA, Canada….etc. Este o problema la nivel mondial, nu doar in Romania! Asa ca…

 2. Domnule Stoica,
  Exista un principiu corect si sanatos in management care spune:”laudele se aduc in public, criticile se fac in privat!”.
  Oricat de frumos,civilizat,echilibrat ar fi ambalat presedintele refuzul desemnarii doamnei SS in functia de prim ministru, tot ar fi afectat negativ imaginea acesteia. Refuzul s-a fundamentat pe o critica, pe ceva defavorabil doamnei! Cine este fericit sa fie criticat in public? Cine oare se simte confortabil cand critica vine tocmai de la Cotroceni si toata tara afla despre asta?!
  Cand candidezi pentru un job si esti refuzat, cei care resping candidatura iti comunica motivul real al refuzului? Iti spun doar: „raspunsul este nu!” sau „am ales pe altcineva”. Si asta pentru o proteja stima de sine a candidatului.
  Natura umana este predispusa la exagerare si modificare a realitatii. Noi, oamenii, avem o placere perversa de a ne bucura de cei cazuti la pamant si de ai privi de „sus” cu superioritate si satisfactie. Cate discutii pro si contra ar fi fost in societate daca presedintele spunea motivul refuzului! Cate exagerari de-o parte si de alta. Cate „Ti-am spus eu ca asa e…” am fi auzit. Cui foloseau toate astea? Presedintele avea o singura varianta corecta, si a folosit-o. Bravo, lui!
  Daca eram in locul doamnei, l-as fi rugat pe presedinte ca in cazul unui refuz, motivele acestuia sa nu fie facute public!

  Lasand toate astea la o parte, doamna nu avea nici-o sansa sa treaca macar de votul partidului si a devina candidatul acestuia la functia de prim ministru, asa ca…despre ce explicatii ale presedintelui vorbim?

 3. 1. Domnule filip cu privire la audientele tinute de catre marele conducator nato din marea neagra, in perioada cit a fost primar la Sibiu imi cer scuze ca am fost dezimformat. Intr-adevar o audienta este ceva deosebit in 12-15 ani dar daca tinem seama pe cine a primit in audienta pot sa banuiesc ca a fost la mijloc sau pe masa audientei si ceva målai?. Banuiesc ca da, altfel nu-l primea.
  2. Cind am citit comentariu privind desemnarea lui Sevil Shaidehh mi-am adus aminte ca minciuna se face lejer si prin omisiune. Ca sa minti prin omisiune int-adevar iti trebuie inteligenta lucru dovedit de d-voastra ca aveti.
  Deci ce avem noi aici si nu a scris Domnul fillip in comentariu!. Presedintele s-a exprimat la consultari –zice Dragnea- ca este o alegere buna. Mai tirziu a urmat un telefon si a vorbit cu Sevil asupra temelor pe care le vor aborda la intilnirea ce urma sa aibå loc a doua zi. A doua zi marele conducator – il consider mare pentru ca a privatizat ziua nationala – nu a mai dat telefon sa stabileasca amanuntele pentru a o primi la Cotroceni ca sa dezbata temele solicitate in schimb a plesnit-o din prima: Vreau o alta propunere!. O fi vorbit cu Pralog a lui Sorosh?.
  In rest ca nu a spus public motivul mi-a adus aminte de ce faceau niste comunisti care nu erau de acord cu un candidat la orice functie: sa ne mai gândim tovarasi, poate candidatul este bun pe alta functie, trebuie sa aiba o pregatire solida etc. Iar lumea gândea profund ca si astazi: Stie Tovarasul ceva de nu aproba.
  Hai sa va mai spun ceva daca imi permiteti. Cica atunci când Dragnea a nominalizat-o ca vice-premier si ministru, toata lumea prezenta s-a ridicat in picioare si a aplaudat. Ati fost pina acum vreodata in viata in aceasta situatie?.
  Cu respect!.

 4. Bogdan Stoica Preşedintele Klaus IOhannis NU este o babă comunistă.Să-ţi intre bine în căpăţînă.BABĂ COMUNISTĂ ESTE LIVIU DRAGNEA ŞI P.S.D.-UL LUI.Să-ţi fie RUŞINE pentru comentariul ăsta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *