Skip to content
Politică

Pumn în gura presei. Cum era să-i fie FABRICAT un dosar unui jurnalist

trilulilu.ro

Jurnaliștii de la Ziarul Incomod arată, într-o anchtă amplă, cum a vrut un ofițer de la Crima Organizată să fabrice un dosar penal și să-l aresteze pe jurnalistul Cătălin Stavri.

Astfel, Emanuel Saghel, fost ofițer al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție pentru șantaj, luare de mită, trafic de influență, divulgarea informațiilor secrete de stat și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, Emanuel Saghel a vrut să fabrice un dosar și să-l aresteze pe jurnalistul Cătălin Stavri, pentru a-l opri pe acesta să mai publice materiale în presă critice la adresa sa, a BCCO Ploiești și a DIICOT Ploiești. Procurorii DNA Ploiești au strâns probe în acest sens, iar metodele prin care Saghel și complici de-ai săi din BCCO și DIICOT încercau să distrugă ziarul Incomod și să-l aresteze pe jurnalistul Cătălin Stavri par desprinse din filmele cu mafioți. Doar că de această dată mafioții sunt angajații statului român.

Jurnaliștii de la Ziarul Incomod arată că, inițial, Saghel a încercat să-l intimideze pe proprietarul mărcii Incomod (ziarul la care colabora Cătălin Stavri și în care publicase anchetele de presă referitoare la adresa sa), amenințându-l că dacă nu interzice jurnaliștilor de la ziar folosirea mărcii, îl arestează.

„Practic, Saghel îl șantaja pe proprietarul mărcii Incomod să închidă ziarul.

Dacă deținătorul mărcii dădea curs amenințărilor ofițerului Emanuel Saghel, ar fi presupus ca redacția Incomod să fie notificată că nu mai are dreptul să folosească această denumire și, prin urmare, într-un anumit termen jurnaliștii erau nevoiți să închidă ziarul respectiv și să înființeze o nouă publicație, cu o nouă denumire”, scrie ziarulincomod.ro.

CITIȚI ÎNTREAGA ANCHETĂ AICI.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *