Skip to content
Politică

UPDATE Trei bărbați, arestați / Alertă teroristă în Germania

anfach.cl

UPDATE 20:28

Trei bărbați au fost arestați în cadrul operațiunii de amploare a poliției desfășurate sâmbătă în orașul Chemnitz, estul Germaniei, care vizează găsirea unui sirian suspectat de plănuirea unui atentat cu bombă, relatează DPA, potrivit agerpres.ro.

Cei trei sunt suspectați că ar avea legături cu sirianul Jaber Albakr, 22 de ani, suspectat de planificarea atacului, care a fugit în timpul raidului poliției.

Doi bărbați au fost arestați la gara din centrul orașului, iar cel de-al treilea în apropierea apartamentului vizat de forțele speciale ale poliției.

————-

Oraşul german Kemnitz a fost închis, sâmbătă, din cauza unei ameninţări cu un atac cu bombă.
Poliţişti înarmaţi au închis circulaţia şi verifică zona. Ei au evacuat locuitorii de pe o stradă din Cheimnitz, ca măsură de precauţie.

Poliţia a demarat operaţiunea din cauza suspiciunilor că persoane necunoscute pregătesc un atac cu bombă.

Un purtător de cuvânt al forţelor de ordine din Saxonia le-a cerut locuitorilor să nu publice fotografii sau imagini de la operaţiune. “Drumurile importante sunt închise şi sunt necesare evacuări”, a declarat oficialul, potrivit news.ro

Presa locală afirmă că este vorba de o luare de ostatici de către un bărbat înarmat. Autorităţile nu au confirmat informaţia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *