Skip to content
Sibiu Știri locale

20 de maşini s-au tamponat pe aceeași stradă, într-un interval de două ore. Poliția a amendat firma de salubrizare

facebook

Poliţiştii au amendat firma care trebuia să cureţe poleiul de pe strada Ştefan cel Mare din Sibiu, după ce miercuri, pe această stradă, pe viaductul de la ieşirea din oraş, au avut loc opt tamponări în care au fost implicate 20 de maşini, potrivit polițiștilor sibieni.

„La data de 24 noiembrie, în intervalul orar 7,30 – 11,00, în municipiul Sibiu, poliţiştii Biroului Rutier Sibiu au fost solicitaţi să intervină pe strada Ştefan cel Mare, pe viaduct, la ieşirea din municipiu, unde mai multe autovehicule au fost implicate în evenimente rutiere soldate cu pagube materiale. Este vorba despre 8 tamponări în care au fost implicate în jur de 20 de autovehicule”, potrivit unui comunicat de presă citat de digi24.

5 dintre accidente au fost soluţionate de către poliţiştii rutieri, iar 3 au fost soluţionate prin constatare amiabilă.

„Din cercetările efectuate de către poliţişti a rezultat că evenimentele s-au produs fie pe fondul vitezei neadaptate, fie pe fondul nepăstrării distanţei de siguranţă în mers, o cauză generatoare, comună tuturor tamponărilor fiind şi faptul că drumul nu a fost întreţinut corespunzător, partea carosabilă fiind acoperită cu polei”, se mai arată în comunicat.

„Administratorul drumului a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.045 de lei pentru neîndeplinirea atribuţiilor de întreţinere şi menţinere a părţii carosabile pe timp de iarnă, fapt ce a pus în pericol siguranţa circulaţiei rutiere”, mai spun polițiștii.

Cu aceeaşi ocazie, unul dintre conducătorii auto implicaţi într-una dintre tamponări, produse la ora 7,45, un sibian în vârstă de 33 de ani, a fost depistat cu o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, poliţiştii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului, a mai precizat IPJ Sibiu.

Asocierea Salubritate Deva & SC Terra Building SRL asigură salubrizarea domeniului public şi deszăpezirea în municipiul Sibiu, potrivit Primăriei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *