Skip to content
Politică

2015, an tragic pentru administrația locală EXCLUSIV

În 2015 s-au deschis numeroase anchete penale fiind un an deosebit de încărcat pentru procurorii anticorupție și unul de „speriat” pentru politicienii români. Justiția debarasează administrația locală de corupți și pare că face loc mai devreme viitorilor aleși din 2016.

Acum, la sfârșit de an, multe din primăriile din țara sunt conduse de primari interimari, primarii aleși de cetățeni având grave probleme cu legea. De exemplu, în București din 7 primării numai 3 sunt conduse de primarii aleși în 2012.

Sorin Oprescu (primar al Bucureștiului) este acuzat pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional.

Andrei Chiliman (primar sector 1) este cercetat în două dosare de corupție; cel care vizează canalizarea din Comarnic, dosar în care este cercetat și cumnatul lui Victor Ponta, și dosarul Apa Nova.

Cristian Popescu Piedone (primar sector 4) este cercetat de procurori în cazul Colectiv pentru că a aprobat funcționarea clubului încălcând anumite prevederi legale.

Marian Vanghelie (primar sector 5) este cercetat pentru nu mai puțin de 23 de infracțiuni de corupție.

Nici în țară nu stăm mai bine. Cele mai sonore nume vizate de anchete DNA sunt Radu Mazăre (primar Constanța), Gheorghe Nichita (primar Iași) și Iulian Bădescu (primar Ploiești), Cătălin Cherecheș (primar Baia Mare), Dorin Florea (primar Târgu Mureș),

George Scripcaru (primar Brașov), Minel Prina (primar Slatina), Tudor Pendiuc (primar Pitești), Constantin Hogea (primar Tulcea), Maria Precup (primar Reghin), Mihai Stepănescu (primar Reșița), Raduly Robert-Kalman (primar Miercurea Ciuc). Iar această listă poate continua cu nume de primari din multe alte orașe mari, dar și din comune și sate din toată țara.

Rămâne de văzut dacă toate aceste anchete vor avea repercusiuni asupra alegerilor locale de anul viitor. Va fi interesant să vedem dacă politicienii au înțeles că și ei, ca toți cetățenii, trebuie să se supună legii, însă o și mai mare atenție trebuie alocată la modul în care aceste dosare vor afecta alegătorii.

Oare anchetele DNA vor scoate spiritul civic din români și îi va mobiliza la vot sau, din contră, clasa politică i-a dezgustat atât de tare încât nimic nu îi va mai scoate din casă la alegerile din 2016?!

S.D.

2 comentarii la “2015, an tragic pentru administrația locală EXCLUSIV

  1. In toate aceste situatii ar fi de vazut prejudiciul real si final stabilit de instante prin hotarari definitive si irevocabile. Altfel. pot fi doar dosare politice menite sa manipuleze viitoarele alegeri. Si in aceste conditii, s-ar impune modificarea legislatiei, nu culpabilizarea colectiva urmata de achitari in instanta, achitari care nu mai redau imaginea distrusa nedrept celui virtual abuzat. Asa ar functiona un stat de drept adevarat . Parerea mea.

  2. Ca sa fie analiza completa trebuia sa mentionati din ce partide faceau aprte respectivii. Probabil ca marea majoritate din PSD. O sa vedeti ce aiureala o sa fie la alegerile locale. PDL are impresia ca prin arestari si scoaterea pe tusa a unor lideri vor avea cistig de cauza. Romanilor nu pre simpatizeaza cu autoritatie si actiunile in forta care nu au o motivatie reala, In plus sint si milosi simpatizind cu victimile. Sa le mai faca Dincu niste sondaje,,d’alea,, ,cum stie el, ca se le ridice moralul celor de la PDL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *