Skip to content
Economie Politică

2018-2019 – ”Revoluția fiscală” a PSD și salariul minim: nemulțumiri atât la patronate, cât și la sindicate

cursdeguvernare.ro

Majorarea nivelului salariului minim, precum și nivelul general al salarizării, cu precădere în rândul angajaților stat, dar nu numai, a fost și rămâne o temă aflată constant în primele subiecte de pe agenda publică.

Anul care se încheie azi a venit cu numeoase schimbări legislative în domeniu, pentru ca nici 2019 să nu se anunțe unul mai liniștit.

Începând de mâine, 1 ianuarie 2019, salariul minim brut lunar va fi de 2.080 lei, respectiv la 2.350 lei pentru persoane cu studii superioare și minimum 1 an vechime.

Asta după ce guvernul a majorat în 2018 salariul minim brut lunar de la 1450, la 1900 lei.

Ritmul accelerat de majorare a salariului minim a stârnit însă nemulțumirea patronatelor, care acuză faptul că nu își pot plăti angajații la nivelul stabilit de guvern.

Este clar că măsurile de creștere a salariului minim fac prăpăd între firme, în regiunile mai puțin dezvoltate. Firmele mici și foarte mici nu își mai permit să plătească forța de muncă la concurență cu salariile de la stat”, a declarat Florin Pogonaru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România – AOAR, în exclusivitate pentru PSNews.

De cealaltă parte, sindicatele acuză că salariul minim brut înseamnă condamnarea angajaților la sărăcie.

Nivelul de taxare al salariilor mici din România este de departe cel mai mare din Uniunea Europeană.

Faptul că unui salariat ce câștigă salariul brut minim pe economie Statul îi ia aproape jumătate din bani îl transformă pe acesta într-un virtual asistat social; aceasta este o aberație economică, pentru că un salariat trebuie să se poată întreține pe sine și familia sa, nu să fie nevoit să apeleze la ajutoare sociale, care are trebui destinate altor categorii de populație ”, a declarat Dumitru Costin, liderul Blocului Național Sindical (BNS), în exclusivitate pentru PSNews.

În economia românească, 41% din totalul angajaților activează pe salariul minim, ceea ce face ca menținerea cotei unice de impozitare să aibă o contribuție semnificativă la alimentarea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie, mai spun reprezentanții sindicatelor.

Tot de la 1 ianuarie 2019, firmele de construcții, dar și producătorii anumitor materiale de construcții, vor beneficia  de o serie de facilități din partea Guvernului, printre care stabilirea unui salariu minim net echivalent în lei de peste 500 de euro, doar pe baza unei declarații pe propria răspundere cum că obțin cel puțin 80% din cifra de afaceri totală din domeniul construcțiilor.

În plus, Angajatorii din construcții vor fi scutiți de la plata contribuțiilor sociale pentru o perioadă de 10 ani, până la finele anului 2028, iar contribuțiile sociale ale angajaților vor fi diminuate cu 3,75%.

Tot din 2019 și diurnele vor fi mai mari. Este vorba despre sumele primite de bugetarii care efectuează deplasări în interes de serviciu. Cresc inclusiv diurnele netaxabile acordate de angajatorii din sectorul privat.

O altă veste bună pentru angajați vine în privința zilelor de concediu de odihnă neefectuate.

Astfel, conform unei decizii a Curții de Justiție a Uniunii Europene, zilele de concediu de odihnă neefectuate trebuie plătite chiar dacă n-au fost cerute, dar numai dacă angajatul demonstrează că nu și-a putut lua zilele libere din motive independente de voința sa.

Compensarea în bani se face doar la încetarea contractului de muncă.

O altă măsură adoptată de guvern a vizat introducerea unei noi categorii de bilete de valoare: tichetele culturale. Concomitent, a fost eleborată o lege unică pentru tichetele salariaților.

Tot în 2018, ”revoluția fiscală” a PSD a reorganizat sistemul contribuțiilor sociale obligatorii, prin trecerea acestora în sarcina angajatului, de la angajator, și a redus impozitul pe veniturile salariale de la 16% la 10%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *