Skip to content
Puterea Știrilor Video

2019, poate cel mai dificil an pentru PSD. Victor Negrescu: Trebuie să fim suficient de modești încât să ne recunoaștem greșelile

psnews.ro

Cu o scădere în sondaje încă din anul 2018, PSD a plătit cu multe procente încă din sondaje pentru actele normative privind justiția (respinse puternic de către electoratul opoziției), precum și pentru conflictele interne (PSD ajunsese la al treilea premier după primul an de guvernare, respectiv nemulțumiții din partid și o parte din electorat migrau deja spre Pro-România). Anul 2019 a adus PSD-ului un scor mult mai mic în sondaje decât cel luat la precedentele alegeri, cele parlamentare din 2016.

Vicepreședintele partidului, Victor Negrescu, spune că ”PSD-ul iese din 2019 extrem de gânditor”

" "
" "

”În interior sunt multe discuții despre ce s-a greșit. Nu a fost un an simplu pentru PSD, am pierdut guvernarea, alegerile europene și prezidențiale. Nu am reușit să ne revenim după momentul alegerilor europarlamentare și să venim cu o nouă viziune, am fi putut face lucrul acesta, am pierdut din identitatea noastră și din electoratul moderat, care ne-a sprijinit în trecut”, a declarat Victor Negrescu, la „Puterea Știrilor”.

Cele mai dificile momente în 2019, pentru PSD

Vicepreședintele PSD spune că momentele dificile ale anului 2019 au fost la anunțarea rezultatelor alegerilor europarlamentare, cât și în cel de-al doilea tur la alegerile prezidențiale.

„Trebuie să fim suficient de modești încât să ne recunoaștem greșelile pentru a merge înainte pentru că există un risc ca dreapta să se impună din ce în ce mai mult în România, cu politici anti-sociale, care reduc drepturile cetățenilor și abuzează de ceea ce înseamnă textul legii și, în consecință, Partidul Social Democrat trebuie să intervină. România are nevoie și de stânga și dreapta, de aceea eu cred că în prezent are nevoie mai mult ca oricând de un partid social-democrat, care să pună în prim-plan creșterea bunăstării pentru cetățeni”, a precizat vicepreședintele PSD.

Social-democratul atrage atenția asupra faptului că democrația are reguli pe care trebuie să le respectăm și că riscul este să creștem nivelul agresivității în spațiul public.

„Eu cred că sunt multe lecții din care PSD poate învăța, sper să învețe și alte partide, care azi au puterea, să nu devină arogante. Vedem din atitudinea lor, în ultimele săptămâni, că au impresia că ei, de fapt, sunt stăpânii României. O spun cu toată deschiderea, eu am fost cel care a condamnat aceste comportamente în spațiul public, inclusiv atunci când colegii din PSD au fost prea departe de cetățeni, aroganți. Vă dau exemplul cu Raed Arafat. Înțeleg că PNL dorește să îl schimbe, sunt argumente și pro și contra, dar a fost agresat verbal pe stradă, ceea ce nu e normal. Faptul că s-a escaladat discursul agresiv în spațiul public a condus la ceea ce i s-a întâmplat dânsului și eu cred că trebuie să ne calmăm un pic, mai ales unii peneliști care arată agresiv cu degetul”, a completat Victor Negrescu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *