2024, anul independenţilor sau al securiştilor? Mircea Geoană, apropiat al controversatului Nic Voiculescu

Sursa foto: Captură video

2024 – anul îndependenţilor sau al securiştilor? Întrebare pe care ne-o punem văzând imaginile surprinse în urmă cu câţiva ani, în care Mircea Geoană este văzut alături de controversatul unchi al fostului ministru USR al Sănătăţii Vlad Voiculescu, Nic Voiculescu.

Cei doi sunt împreună într-o barcă pe lacul Snagov, alături de soţiile lor, Mihaela Geoană, respectiv Gabriela Voiculescu.

“Voi ce părere aveţi? 2024 – anul independenţilor sau al securiştilor? Ce va urrma?”, sunt întrebările cae însoţesc imaginile postate pe contul de TikTok Ştirea Zilei.

@stirea_zilei0 #romania #fyp #romaniingermania #mirceageoana ♬ sunet original – Știrea Zilei

Nic Voiculescu e văr primar cu tatăl lui Vlad Voiculescu, potrivit flux24.ro. Tatăl lui Nic Voiculescu a fost şeful DIE la Viena. Tatăl lui Vlad Voiculescu a fost informator (dovedit de CNSAS în instanţă) al aceleiaşi Securităţi – fiind verificat, a fost deconspirat conform legii, pentru că avea diplomă şi beneficii de ”revoluţionar”.

Nicolae Voiculescu, lobbystul giganţilor din piaţa medicamentelor din România, şi Mircea Geoană se cunosc de mai mulţi ani, având relaţii bine sudate.

În urmă cu câţiva ani, presa a dezvăluit că Don Nic s-a aflat în spatele numirii ca ministru al Sănătăţii a lui Ion Bazac – ministrul Ferrari în primul mandat al lui Emil Boc (2008-2009). Filiera era Don Nic-Mircea Geoană-Ion Bazac. Nicolae Voiculescu a fost timp de şapte ani directorul companiei de farmaceutice Novartis şi este membru fondator al Institutului Aspen – România, condus de Mircea Geoană.

În septembrie 2016, după ce preşedintele de atunci al PSD Liviu Dragnea i-a solicitat premierului de atunci Dacian Cioloş să dispună ca ordinul care permite micşorarea preţului la medicamente să fie emis imediat şi a acuzat Ministerul Sănătăiţi, condus de Vlad Voiculescu, că apără interesele companiilor farmaceutice în dauna poporului român, un expert explica pentru evz.ro că Voiculescu “este obligat să facă abuz în serviciu ca să repare greșeala din familie”, făcând referire chiar la Don Nic.

“Celebrul ordin prin care se reglementează prețul medicamentelor a fost emis în anul 2009 de ministrul Bazac care avea un consilier celebru! Era ruda dânsului, domnul Nic Voiculescu! El l-a sfătuit pe Bazac să emită acel ordin, 75/2009, pe care azi (n.r. – în 2016) îl înjură ministrul Vlad Voiculescu aşa tare şi ne spune că e împotriva pacientului român! Dar ce prevedea acel ordin? Aparent un obiectiv nobil! Adică, în România să se vândă medicamente la cel mai mic preț din Europa! Bineînţeles că ordinul este azi anacronic şi, mai ales, în defavoarea României. Asta pentru că aplicarea lui ar duce la explodarea exportului paralel şi, practic, la dispariția medicamentelor vitale de pe piață. Şi acum vine bomba. Domnul ministru este conștient că în acest moment neaplicând ordinul sus menționat comite o ilegalitate? Se numește abuz în serviciu pentru că, teoretic, obligă statul şi pacienții să plătească mai mult pe orice medicament! Ironic, nu? Unchiul dă un ordin cu puternice conotaţii politice, 2009 a fost anul campaniei prezidenţiale a lui Mircea Geoană, iar dânsul este obligat să facă abuz în serviciu ca să repare greșeala din familie!”, afirma expertul în 2016.

Nicolae Voiculescu s-a numărat tot în 2016 printre românii menţionaţi în dosarele Panama Papers ca find persoane care au înfiinţat societăţi offshore cu ajutorul avocaţilor Mossack Fonseca, casa de avocatură panameză de unde a provenit cea mai mare scurgere de informaţii din istorie. Nic Voiculescu a apărut în arhivele avocaţilor de la Mossack Fonseca ca director al offshore-ului Clearwind Investment Group Inc Ltd. din Insulele Virgine Britanice.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: