Skip to content
Coronavirus

21 de angajate de la o croitorie din Urziceni, infectate cu noul coronavirus

Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit autorităţilor din judeţul Ialomiţa, 21 de angajate ale unei croitorii din Urziceni au fost confirmate cu coronavirus, potrivit News.ro. Croitoria este un punct de lucru al unei firme din Bucureşti şi are în total 47 de angajaţi. Primul caz confirmat a apărut săptămâna trecută la o femeie care a fost internată la Spitalul Municipal Urziceni.

Două zile mai târziu, o altă femeie a primit confirmarea la aceeaşi unitate medicală. Ulterior, o a treia femeie din Urziceni, de data aceasta internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, a primit diagnosticul de COVID-19. Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa a făcut anchetă epidemiologică, dar cele trei femei nu au recunoscut în primă fază că au lucrat în ultima perioadă în acelaşi loc.

Ulterior, autorităţile au făcut legătura şi şi-au dat seama că toate aceste cazuri provin din acelaşi loc, respectiv croitoria din Urziceni. Toţi salariaţii de acolo au fost apoi testaţi şi în urma analizelor de laborator au mai apărut încă 18 confirmări. Autorităţile din Ialomiţa au declanşat o anchetă epidemiologică în care vor să afle cum s-au îmbolnăvit cele 21 de persoane.

Familiile angajatelor secţiei de confecţii din municipiul Urziceni au intrat pentru două săptămâni în izolare la domiciliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *