248 de camioane cu ajutor umanitar au ajuns în Gaza de la intrarea în vigoare a armistiţiului

Sursa foto: The Times of Israel

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a anunţat sâmbătă că un total de 248 de camioane cu ajutor umanitar au sosit în Fâşia Gaza de la intrarea în vigoare a armistiţiului cu o zi înainte, iar dintre acestea, 61 de vehicule au livrat echipamente medicale, alimente şi apă în nordul enclavei, relatează AFP.

Unsprezece ambulanţe, trei autocare şi o camionetă au ajuns la spitalul Al-Shifa, cel mai mare din Fâşia Gaza, „pentru a ajuta la evacuări”, a anunţat Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Potrivit autorităţilor israeliene, clădirea spitalului ar fi principalul centru de comandă pentru operaţiunile Hamas în Fâşia Gaza, acuzaţie respinsă de mişcarea islamistă palestiniană.

„Cu cât va dura mai mult armistiţiul, cu atât mai multe organizaţii umanitare vor putea trimite ajutoare în interiorul şi în afara Fâşiei Gaza”, a adăugat OCHA, mulţumind Semilunii Roşii palestiniene şi Semilunii Roşii egiptene.

Agenţia ONU a salutat „eliberarea altor ostatici astăzi (sâmbătă)” şi şi-a reînnoit apelul pentru „eliberarea imediată şi necondiţionată a tuturor ostaticilor”, subliniind totodată că „eliberarea altor prizonieri palestinieni le va aduce alinare familiilor şi apropiaţilor acestora”.

Autoritatea penitenciară israeliană a anunţat în noaptea de sâmbătă spre duminică eliberarea a 39 de prizonieri palestinieni, după ce mişcarea islamistă aflată la putere în Gaza a eliberat 20 de ostatici, în cadrul unui acord care a intrat în vigoare vineri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: