Skip to content
Politică

Florin Cîțu, senator PNL, reacție dură la adresa ministrului Finanțelor

Cîțu, după propunerea lui Teodorovici de amendare a jurnaliștilor: Ieșire “de spital”/ Informațiile pe care le prezintă public să fie adevărate sub obligația răspunderii penale

Senatorul PNL Florin Cîțu își continuă disputa pe Facebook cu ministrul Finanțelor și califică drept „ieșire de spital” și „incredibil de violentă” propunerea acestuia de a schimba legea astfel încât presa să poată fi amendată.

Senatorul liberal scrie, joi, pe Facebook, că, după ce a vrut să limiteze dreptul la muncă, Teodorovici vrea acum „să pună botniță presei”.

„Deși nu se grăbește cu bugetul pentru 2019, Eugen Teodorovici are o reacție deplasată legat de un subiect extrem de delicat”, afirmă Cîțu.

El susține că, în loc să amenințe presa, Eugen Teodorovici ar trebui să facă două lucruri – să dea acces opoziției să verifice veridicitatea execuției bugetare pentru 2018 și „să nu mai dea ordonanțe, OUG 90/2017 și OUG 114/2018, prin care să se protejeze de abateri, nereguli și măsluiri ale datelor oficiale”, iar „informațiile pe care le prezintă public să fie adevărate sub obligația răspunderii penale”.

„După această <> a lui Eugen Teodorvici, și au mai fost și altele în acest an, rămâne o singură întrebare legitimă: de unde știa Darius Valcov cu o lună înainte de publicarea OFICIALĂ a execuției bugetare cifrele deficitului bugetar pentru 2018? Datele sunt secret de serviciu până la data publicării lor. Alo, procuratură generală?!”, adaugă Florin Cîțu, potrivit hotnews.

Darius Vâlcov a scris pe Facebook, luni seară, că deficitul pe 2018 este de 2,92%.

A doua zi, Florin Cîțu a susținut că are informații că Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, le-ar cere angajaților din Ministerul Finanțelor să măsluiască datele privind execuția bugetului, astfel încât execuția finală să arate exact așa cum a anunțat el, adică sub 3%. Cîțu i-a cerut ministrului Eugen Teodorovici ca o echipă de experți ai opoziției să verifice corectitudinea execuției bugetare și a spus că va informa EUROSTAT despre maniupularea indicatorilor economici în România, în scopul manipulării piețelor de capital, financiare și bancare.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a reacționat spunând că declaraţia lui Cîţu este „o bazaconie totală şi o imbecilitate” și că va propune schimbarea legii astfel încât presa să poată fi amendată dacă nu verifică „înainte informaţiile şi pe urmă să le publice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *