Ziua ”Carpe Diem”. Ce înseamnă această expresie și de ce îți poate schimba viața

plajă mare litoral
Sursa foto: Unsplash

26 februarie: Ziua ”Carpe Diem”: Expresia „Carpe Diem” este o frază în limba latină care se traduce în limba română ca „Trăiește clipa” sau „Profită de ziua de azi”.

Această expresie a devenit cunoscută datorită poeziei lui Horatius, un poet roman din perioada antică, care a scris: „Carpe diem, quam minimum credula postero”, ceea ce înseamnă „Trăiește clipa, nu te baza pe ziua de mâine”. Ziua Carpe Diem este o invitație sau o încurajare pentru oameni să trăiască în prezent, să profite de momentul actual și să se bucure de viață în fiecare zi. Ideea din spatele acestei expresii este că timpul este prețios și că nu ar trebui irosit preocupându-ne de trecut sau temându-ne de viitor, ci să ne concentrăm pe prezent și să trăim fiecare zi în mod conștient și în plină măsură. Este o chemare la acțiune și la aprecierea fiecărui moment pe care îl avem în viață.

Curentul ”Carpe Diem” în epoca modernă

Curentul ”Carpe Diem” a fost redescoperit în lumea modernă, extrem de ocupată și mereu cu ochii pe lucruri inutile. Mai multe filme și cărți care explorează și promovează ideea de „Carpe Diem”, invocând conceptul de a trăi în prezent și de a profita de viață în fiecare clipă.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL