Skip to content
Economie

Enel Green Power va furniza energie verde pentru 10 miliarde de biscuiți Oreo

Enel Green Power a semnat un contract de furnizare a energiei electrice pe o perioadă 12 ani cu producătorul Oreo, Mondelēz International, în baza căruia compania din industria alimentară va achiziționa energia produsă de o porțiune cu o capacitate de 65 MW a centralei fotovoltaice Roadrunner.

Energia regenerabilă achiziționată de la Enel Green Power este suficientă pentru a produce peste 50% din totalul biscuiților Oreo consumați anual în Statele Unite, echivalentul a aproximativ 10 miliarde de biscuiți, scrie News.ro.

Enel, prin divizia sa de energie regenerabilă Enel Green Power North America (EGPNA), a semnat un contract de vânzare a energiei electrice (PPA – Power Purchase agreement) pe o perioadă de 12 ani cu Mondelēz International (Mondelēz), companie activă în sectorul alimentar și al băuturilor. Conform contractului, Mondelēz va achiziționa energia produsă de o porțiune cu o capacitate de 65 MW a centralei fotovoltaice Roadrunner, proiect al EGPNA”, arată un comunicat postat pe contul de Facebook al companiei.

Mondelēz International este prezentă în aproximativ 150 de țări din întreaga lume cu branduri recunoscute la nivel global și local, cum ar fi: Oreo, Cadbury Dairy Milk, ciocolata Milka și Toblerone. “Acordul cu Mondelēz reconfirmă rolul Enel Green Power de principal partener pentru clienții corporativi și arată că o gamă largă de actori industriali se implică în tranziția energetică, înțelegând că energia regenerabilă nu este doar durabilă, ci și o sursă de energie eficientă din punct de vedere al costurilor„, a declarat Antonio Cammisecra, directorul Diviziei Globale de Energie Regenerabilă a Enel, Enel Green Power (EGP).

Energia furnizată de proiectul Roadrunner PV al EGPNA este suficientă pentru a produce peste 50% din totalul biscuiților Oreo consumați anual în SUA, echivalent cu aproximativ 10 miliarde de biscuiți și va reduce emisiile anuale de dioxid de carbon ale Mondelēz International cu 80.000 tone metrice.

Acordul este cel mai mare parteneriat în domeniul energiei din surse regenerabile la nivel mondial al Mondelēz și primul acord de achiziție de energie de tip PPA semnat în SUA. În plus, aceasta permite companiei din industria alimentară și de băuturi să facă progrese substanțiale în raport cu noile Obiective de Impact 2025, care oferă o foaie de parcurs clară pentru a reduce amprenta ecologică a companiei”, arată Enel. Roadrunner, în prezent în curs de construire în Upton County, Texas, va avea o capacitate totală de 497 MW și, odată finalizat, va genera aproximativ 1,2 TWh anual, evitând în același timp emisia a peste 800.000 tone de dioxid de carbon pe an.

Prima fază a Roadrunner are o capacitate de 252 MW și se preconizează că va fi finalizată până la sfârșitul anului 2019. Totodată, se preconizează că a doua fază de 245 MW va fi finalizată în anul următor. Roadrunner va fi cea mai mare centrală solară din portofoliul Enel din SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *